22 april 2018

I gott sällskap


Jag har gott sällskap av Dr Westerlund i sovrummet. Nåja, han får allt hålla sig på fönsterbrädan. Eftersom han finns i två exemplar så får de dela utrymmet med min älsklingsstaty. Växterna kallas också Rosengeranium, doftar gott och påstås vara luftrenande och hälsobringande. Lättskött och mycket lätt att föröka med skott, bara rakt ner i en kruka med jord.


Hon som ramas in så fint, är enligt grekiska mytologin hälsans och renhetens gudinna, Hygieia. Mer passande kan det inte bli! Hon fick följa med från min första resa till Kreta för tjugo år sen och jag hade henne för säkerhets skull som handbagage på flyget hem. Faktiskt ska jag säga att det var längesen jag var förkyld, hm, vem vet? Att de inte hjälper mot ett ont knä, det vet jag!Utanför fönstret lyser gula Kristineskolan, eller gamla läroverket, som solen. Jag är så glad över min härliga utsikt från tredje våningen... fina innergården åt ena hållet och Läroverksparken med skolan, åt det andra.

Nu en kopp kaffe på balkongen, solen lyser där också!

Ha en fin dag och må gott!

5 kommentarer:

lisashus sa...

Så mycket fint i ditt sovrum! Gammal och beprövad växt och som renar luften! Fint också med din gudinna, säkert har hon ett finger med i spelet,om inte annat kan vi säja så!
Du bor verkligen fint med sol och så trygga byggnader utanför - inget som kommer att rivas i första taget.
Hoppas att du också har fått lite med av värmen i helgen och att den mesta snön smält bort nu.
Kramar
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Jag ska nog köpa en Dr. Weterlund. Kan ju inte vara fel. Kraaaam Pia

Eva-Lotta sa...

Jag hörde talas om Doktorn bara för en månad sen. Då diskuterade vi just hur man skulle ta skott.

Agneta Tellander sa...

Ja visst är det en fin bäst. Bodde ju 16 år i Enköping som ju dr. Westerlund kommer ifrån. Sägs bringa hälsa. Hur som helst doftar den ju gott. Tog kanske bort andra odörer i hans väntrum. Härligt med våren. I lördags grillade vi ute och åt middag i solen. Igår rensning i trädgården så idag är jag rätt nedbruten. Kanske är en balkong mer lagom att hantera kan jag känna ibland med 2 trädgårdar att ta hand om? Men ändå kärt besvär. Jag har dragit ner på ambitionsnivån i år. Kirskål går ju ändå inte att utrota😕. Idag blir det nässelsoppa med ägghalvor till lunch. Ha det fint🌼

House and Garden by Bia sa...

Här doftar det kaffe lång väg just nu ;)...mannen har bryggt kaffe och sitter och gottar sig i soffan. Tyvärr så tål jag inte kaffe, men det doftar så hemtrevligt av det...jag får suga in doften i stället, hihi...
Härligt med fin utsikt som man gillar ;)
Ha en fin vårvecka !
Kram