20 juli 2018

Finaste presenten!


Igår fick jag en fin present från mitt bakande barnbarn Mille, han som ska bli bagare eller konditor. Det har han bestämd sagt så länge jag minns. Titta så fint han förpackat kakan, i cellofan och med randigt snöre. Tack, snälla Mille!


Och visst har han talang? En spröd kaka med tydliga drag av en förvånad mormor. Hur ska jag kunna äta upp den?

Igår på eftermiddagen kom den, en efterlängtad regnskur, inte tillräckligt lång förstås men den sänkte temperaturen till 21 grader och det var ljuvligt att kunna dra djupa syremättade andetag igen. Just då var den glömd, den otäcka röklukten som drog in under tidig förmiddag från bränderna norrut. Ännu mer skrämmande när det kommer påtagligt nära. Måtte det komma rejäla regn över hela landet snart så allt blir som vanligt, bränderna släcks och alla kan andas normalt igen.

Önskar alla vänner en fin helg.

3 kommentarer:

Maggan sa...

Vilken fin present från ditt barnbarn som är bakad med mycket kärlek.Dessa bränder som just nu härjar i landet är otroligt otäcka nu hoppas vi att regnet kommer utan åskan som bara kan sätta eld på nya ställen.Ha det gott/Margareta

MirandaMaräng sa...

Hi hi. . vilken fin kaka du fick! :-) Alldeles för fin för att ätas!!! Han har verkligen talang ditt barnbarn
och blir säkert en bra bagare!
Var glad att ni har fått en regnskur. . . här har inte regnat en droppe på en hel månad. . .är knastertorrt
och varmast i landet!!! Jag längtar faktiskt till hösten!!!
Ha det så bra!
Kram

lisashus sa...

Vilken underbar present från ditt begåvade barnbarn! Att han har talang ser man ju tydligt och klart. Ja, svårt att äta upp ett sådant konstverk. Kanske får vi se honom i tv-tävlingen!
Vilken lycka att få lite regn om än aldrig så lite! Nu börjar det bli riktigt obehagligt med torkan och jag känner så starkt med de stackars människorna som får lämna hus och hem för branden. Hur ska detta gå och det verkar ju hålla i sej! Så hemskt att du känner brandröken hos dej! Vi får ändå leva på hoppet om att det kommer regn ! Ha det så gott som du bara kan!
Kramar
Lisa