16 juli 2018

Ja, kära nån...


... ur led är tiden, eller åtminstone vädret! Både Iris och jag tillbringar dagarna på ungefär samma sätt. Vi har stängda fönster och balkongdörr, nerdragna persienner och bordsfläkten på högsta. Ändå är det 30 grader inomhus nu klockan 18.30, men ännu varmare utanför! Så blir det när man bor högt upp och med fönster i tre väderstreck.

Nåja, snart hoppas jag vi får normal sommartemperatur... på onsdag börjar fruntimmersveckan och då ska det ju regna... eller hur? Jag håller tummarna att bondepraktikan stämmer i år.

Ja, kära då vad jag vill ha den svenska sommaren tillbaka!

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det skulle behövas regn men jag tvivlar på det.

Villa Ryttarängen sa...

Ja pust vad varmt det är fast jag an ju svalka av mig typ varannan minut i poolen. Värre för alla som sitter i lägenhet i en stad. Kraaaam på dig/ Pia

Rosor och ruiner sa...

Ja, pust och stånk så varmt det är, vill också ha lite mer normal sommartemperatur snart, och regn!!! I kväll blir det tydligen tropisk natt här, och med ingen vind - och katter i huset så det inte går att ha helöppet... blir det ju inte direkt svalt inomhus...

Kram Gunilla

lisashus sa...

Ja, en riktig "ökensommar" har vi! Så katastrofalt vädret blev! Jag kan tro att du har det hett inne med så många fönster! Jag gör likadant här och har hyfsat svalt inne, när dörrar och fönster är stängda. Kan tänka mej att din lilla pälskling har det riktigt varmt med sin tjocka päls. Jag håller med dej - den svenska sommaren är bäst! Vi får hoppas på fruntimmersveckan, att den håller stilen i år!
Kramar
Lisa

Meta sa...

Nehej i år regnar det minsann inte så mycket i min vecka.
Ska på utflykt så det är bra om det inte regnar på min dag heller vilket det visst inte ska göra.
Ja nog är det skugga och kvällsluft som gäller sover dåligt på nätterna så det blir långa sovmorgnar. Som tur är så har vi skugga och det är svalt i lilla huset här.
Ha det gott i solen
Kram Meta

Paula sa...

Jo det här har vi nordbor svårt för, o jag förstod när jag läste tidningen idag att alla som bor söderöver har aircondition in lägenheter och hus, dom skulle inte drömma om att klara sig utan. Men vi, som normalt sett har varma sommargrader kanske tre veckor per år anser ju inte oss behöva inbyggd ac. Och det kan jag förstå. Så mycket värre dock en sommar som denna. Höll nog på att tappa modet när jag idag läste att nästa vecka blir rekordvarm, alla veckor är ju det nuförtiden. Men nu ska kvicksilvret upp till 35 om dagarna, undrar hur många som faktiskt dör av värmen...Din katt har hittat rätt melodi!