8 oktober 2018

Röda pelargoner och vintergardiner


Köksfönstret får härbärgera de pelargoner jag tänk spara till nästa år.


De blommar ännu fint och passar i mitt nyputsade fönster och med vintergardinerna på plats. Jag vill ha varmt och ombonat runt mig den här tiden.


Iris hälsar och säger att det var aldrig frågan om att hon inte skulle gilla fårskinnet jag lagt ut åt henne. Det var helt mitt påhitt påstår hon. Okej då. Vill också meddela att efter den här bilden togs så har jag putsat de här fönstren också.


Jag tycker fönsterputsning är det värsta hushållsarbete som finns. Bytt till bruna linnegardinerna har jag också... höstmys rakt igenom! Ser ni gamla olivträdet? Där får det stå till balkongsäsongen börjar igen nästa år. Då klipper jag det rejält, nu tycker jag det spretar vackert. Om någon funderar så är det byggställningar utanför. Målningsarbete pågår. Och tro det eller ej, de lyckades borra rakt genom vardagsrumsväggen bakom soffan när de skulle fästa förankringspunkter till ställningen. Hej och hå!

Glad höst!

8 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Så härligt med nyputsade fönster - det händer alltför sällan i det här huset men när det händer njuter jag. Så vackra pelargoner så här sent på säsongen - blir kanon på din balkong till nästa år. Och sen har jag alltid varit avundsjuk på ditt olivträd - mina bara dör så jag har gett upp.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Anonym sa...

Skulle verkligen behöva putsa fönster. Det är erbarmligt tråkigt!!! Eva-Lotta

Meta sa...

Så fint de blommar när de kom in till dig. Det är lustigt med pelargoner de blommar på som bara den när de får komma in i värmen igen.Ett tag i alla fall. Men snälla nån vad gör de åt det då. du kan ju inte ha ett hål där sen.
Ha det gott och mys i din fina lägenhet
Kram Meta

Vardag och flärd sa...

Håller med om att fönsterputsning är makalöst tråkigt, det blir inte ofta men nu håller jag på att gå över alla fönster, in- och utsidan och emellan, pust...
Så vackra pelargoner du har, jag har slängt mina, få bli nya nästa år.
Förstår inte hur du klarar olivträdet år från år! Du har magiska fingrar.
Ha en ny fin vecka!
Kramar Eva

Villa Ryttarängen sa...

Håller med om att fönsterputsning är bläääähhhh! Härliga pelargonbilder. Klok katt! Kraaaam Pia

lisashus sa...

Vilka fina fönster du har och så fint pelargonerna lyser där! Kul att kunna spara dem och tänka på nästa säsong.

Så roligt att Iris accepterat fårskinnet - "om katten själv får bestämmas" så klart! Ha-ha! Ja, de är roliga katterna!
Så duktig du är som putsat fönstren, det skulle jag också behöva här!

Nu hoppas vi på Brittsommarvärme i veckan!
Ha det gott, du och Iris!
Kram
Lisa

Lena sa...

Så mysigt du har det och vilka fantastiska pelargoner!
Mina fönster var också nyputsade för en månad sedan.... Nu har de mera flugskit, kattnoser, och barnbarnsfingrar på sig!
Önskar dig en skön kväll!
Kram Lena

Loppisälskare sa...

Jag förtränger det där med fönsterputsning helt och gör det förbjudna: byter gardiner utan att putsa! Så fina och vackra fönster du har! Undra på att lilla kissen vill ligga där, skulle jag också vilja.
Ha det fint!
Kram rosMarie