27 oktober 2018

Kan inte hejda mig... måste visa


Jag håller ju på att skriva min fjärde roman och nu kan jag inte hejda mig... måste visa en skärmbild av hur bokomslaget kan se ut, jag testar och provar mig fram. Och vet ni? Mitt manus börjar bli klart! Har precis skrivit sista kapitlet i romanen om Kerstin Fontin, född Malm. Boken kommer att heta... Piongården.


När jag skriver så gör jag tusen anteckningar, spaltar upp, gör kapitelbeskrivningar och i det här fallet...


... även en ganska så detaljerad gårdsskiss. Ritar in det självklara med tuschpenna och fyller på eftersom med blyerts så jag kan sudda. Och jag älskar vartenda moment!

Jag har börjat redigera manuset, det tar ett tag, sedan ska det ut på en läsrunda, redigeras igen, korrekturläsas, sedan formsättas och efter det... till tryck. Vet inte exakt när boken blir klar... men snart, kanske redan i december om allt går bra.

Ha det gott, alla vänner!

13 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Waoo - vilket underbart namn på din nya roman!!!
Du är så himla duktig som fixar allt arbete runt boken själv - vet ju vilket arbete som ligger bakom sedan min tid på bokförlag.
Ser fram mot att få läsa !!
Ha det så gott och lycka till med arbetet !
Kram/Isa

Rosor och ruiner sa...

Åh, Piongården, vilket härligt namn! Och vad roligt att få kika in "bakom kulisserna" med en kik vad det innebär att skriva en roman, vilket arbete det ligger bakom!

Ja vilket väder vi har, såg en liten stund på GGN på teven, som jag aldrig har förstått mig på...;) Hur får de rent sina kläder och cyklar sen?? Måste ligga ett stort intresse bakom för att utsätta sig för det ;)

Ha en skön helg!
Kram Gunilla

Eva-Lotta sa...

Härligt namn och bilden passar perfekt! Ser fram emot boken!

Vform sa...

Kan inte fatta hur du "får till det" ... alltså att skriva en roman, en bok! Tänkte samma då jag läst dina föregående! DUKTIGA du!!
Vacker pärmbild till boken!
Vilket arbete innan allt är klart och perfekt blir det säkert!
Lycka till!
Kram Vivan

Vit Hortensia sa...

Så spännande att få trycka en egen bok.....och omslagsbilden ser såååå fin ut! Ett tufft jobb att skriva, men måste ändå kännas som lön för mödan när du väl får den färdiga boken i din hand. Kanske du nu också har lite mer rutin efter att ha gjort den här proceduren några gånger :-)
Varm kram
Birgitta

Agneta Tellander sa...

Mycket spännande ska det bli att läsa! Så fint bokomslag med en av de vackraste blommor jag vet, pioner. Ser fram emot härliga lässtunder.

Villa Ryttarängen sa...

I natt när jag inte kunde sova så klurade jag på en roman. Träffad men inte skjuten. Om livet i en by där morden är ett faktum. Som berör oss vanliga i en liten by. Hur det kändes och vad som sedan hände. Vad livet som en bybo i sektmördarbyn innebar. Ska jobba vidare på det. Älskar dina förforskningar i nya boken och namnet är ju så bra. Titeln menar jag. Kraaaam Pia

lisashus sa...

Vilken otroligt lockande titel! Det låter som om det är ännu en roman i min smak. Åh, så spännande! Jag väntar med spänning!
Fortsatt lycka till med ditt manus!

Kramar
Lisa

MirandaMaräng sa...

Men såå roligt. . .den boken ser jag verkligen fram emot att få läsa!!! :-)
Piongården vilken underbar titel!
Ha en fin söndag!
Kramar

Margareta sa...

Åhh,vad jag ser fram mot denna bok. Så vacker dessutom. Bara att ha den liggandes framme är ju en njutning.Hoppas det blir detta fina omslag.
Du är fenomenal!
Kram
Margareta

Eleonora sa...

Sötaste du!
Så härligt att En ny bok r på gång. Det kommer att bli skönt att få läsa den. Du är så produktiv. Önskar jag hade hälften av din entusiasm. Blir ingen höstresa för mig i år. Kanske du kommer till Stockholm så vi kan få till ett möte. Allt gott o hramar från vännen
Eleonora

Lena sa...

Så spännande! Gillar dina anteckningar o skisser! Har precis läst ut Nora, så nu väntar jag på din nya...
Kram Lena

Merja sa...

Fin skiss! Ser fram emot din bok med det fina namnet:)
Kram