2 november 2018

Novemberkaktus


Kaktusen slår ut vilken dag som helst. Märkligt att den överhuvudtaget orkar blomma, den har knappt någon jord alls och är ytterst styvmoderligt behandlad. Dessutom brukar den blomma till påsk också!


En ljusslinga lyser upp i novembermörkret, jag är sugen att sätta upp fler men hejdar mig. Vill inte ta ut så mycket i förskott... få se hur länge jag kan vänta. Ser nu hur fint slingan matchar läroverket utanför fönstret!

Jag vill tacka för alla fina kommentarer om mitt testomslag till Piongården, min bok som snart ska gå till tryck. Arbetsamt har det varit men så himla roligt! Att det ska vara pioner på omslaget är klart, men lite mer att fila på finns det. Jag gör ju allt arbete själv... utom att stoppa den i tryckpressen. Mer info kommer när den närmar sig utgivning.

Må så gott och ha en fin helg!

5 kommentarer:

lisashus sa...

Visst är det härligt med dessa kaktusar, som plötsligt börjar blomma och prunka, och ändå kräver de just ingenting! Min har blommat ut, men du har det härliga kvar!
Visst är det fint med ljusslingor, nu när mörkret kryper på. Jag har alltid ljusslingor uppe lite överallt i lägenheten. Vilket bra komplement till lamporna man ändå har.

Önskar dej en fin och stämningsfull Alla Helgonshelg!
Kramar
LIsa

Eva-Lotta sa...

Gillar också dessa kaktusar som kan överraska en ordentligt!

Villa Ryttarängen sa...

Jag räddade en från mammas kompost. Hon skulle kasta den Va? Nu är det knopp i den minsann. Gillar novemberkaktusar. Kraaam Pia

Vit Hortensia sa...

Du behandlar din novemberkaktus helt rätt! För mycket jord och näring gör att bara själva plantan växer utan att blomma och för mycket vatten får den att ruttna så man varken har blad eller blommor :-) Och påskkaktus är samma växt som novemberkaktus.....den byter bara namn :-) Precis likadant är det med kalanchoe blossfeldiana. Den kallas höstglöd på hösten och våreld på våren fast det är samma sorts växt.
Tänkte pallra mig ut i bleka novembersolen och klä verandaräcket med granris och sätta upp alla ljusslingor. Får se hur länge det dröjer innan vi tänder allt. Börjar redan längta efter det där extra ljuset som alla slingor ger!
Ha en jätteskön Allhelgonahelg!
Kram Birgitta

MirandaMaräng sa...

Man vet aldrig när den behagar blomma. . . hade en sådan som blommade lite när som helst men just inte till julen. . .!!! :-)
Vattnade nog för mycket för sedan skrumpnade den ihop!
Trevlig Helg önskar jag dig!
Kramar