8 juni 2021

Älskar mitt vildvin


Jag brukar ju börja min balkongdokumentation redan från maj. Men i år fanns det inte så mycket att visa då. Utom vildvinet! Nu kommer bilder som är tagna i motljus och därför usla. Men håll tillgodo ändå...

Älskar mitt vildvin som i år har etablerat sig fullt ut. Äntligen visar det sig små knoppklasar också. Den får ju svarta små dekorativa bärklasar på sensommaren.


Jag har lett om några slingor från taket som får nästla sig in i kattnätet och ge viss skugga. Lär behövas om värmen fortsätter som den börjat.


Det är på god väg att bli riktigt stort i år. Jag vill ju bo i en lövsal! Fler balkongbilder blir det säkert innan dokumentationen i slutet av juni.


Ser ni de små klasarna?

Nu ska jag gå min runda runt sjön innan det blir så varmt och innan regnet, som enligt appen ska börja klockan elva idag. 

Ha en fin dag alla vänner!

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Din balkong är verkligen en riktig oas! Smart att få till lite skugga, värmen kom verkligen på en gång! Njut av tisdagen!

Vit Hortensia sa...

Så himla fint! Skulle också vilja ha ett vildvin men vet inte vart den skulle kunna klättra eftersom maken vägrar ha klängväxter vid husfasaden även om jag säger att det finns sorter som inte har sugploppar som förstör, men hittar jag en annan bra plats brukar han inte ha några åsikter om vad jag planterar :-)
Här har det regnat i natt och droppar lite nu med. Bra för växtligheten och faktiskt skönt för oss också.
Ha det så bra! KRAM
Birgitta

Villa Ryttarängen sa...

Snyggt! Vi kapade ner vårt på garaget för det hade växt in och tyvärr så dog det. men vi har ett till. Mysigt med de små ljusbollarna. Kraaam Pia

Mamma C sa...

Nu växer det så det knakar. Bra solskydd är det ju med.
Kram Carin

lisashus sa...

Du har verkligen en härlig balkong och vildvinet gör ju sitt till och så fint med klasarna! Då trivs det ju!
Ja, värmen kom plötsligt efter all kyla och regn, men nu kommer allt med besked! Oj, så snabbt allt går i värmen.
Några droppar regn fick vi nog inatt, men önskar mera nu.
Ha det gott på balkongen!
Kramar och tusen tack för din rara kommentar hos mej!
Lisa

Bettys beundran sa...

Så fint du har det på ballkongen. Vildvin har du glädje av från tidig vår till sen höst. Höstens vildfin är ju jättefint. Det är mycket att njuta av nu och månaderna framöver. Men i dag såg jag att syrenerna börja sloka på buskarna. Skomakaren fick inte lång ledighet i år. Tiden mellan hägg och syren.