16 juli 2021

Kommer det att dö nu?


Hjälp! Mitt älskade vildvin håller på att tappa alla blad! Varje morgon ser det ut såhär när jag öppnar balkongdörren. Under de sista 14 dagarnas värme har fler och fler blad singlat ner.

Troligen är det hettan där under plåttaket som gör det outhärdligt för växten. Jag kan ju själv inte befinna mig på balkongen mer är morgon och kväll och jag kan tänka mig hur hett det blir. Trodde först att jag vattnat för mycket, sen att jag vattnat för lite... ja, ni fattar.

Nu är jag jätteorolig att resten av rankorna också ger upp. Fortfarande ser en del fina ut. 

Är det nån som har eller har haft liknande problem? Är det värmen eller min skötsel? Kommer det att dö nu?

Världsliga problem men ledsamt är det. Suck.

5 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Om du klipper ner det? Hettan är ju outhärdlig, kanske även för växterna.

Rosor och ruiner sa...

Oj, ingen aning erfarenhet av vildvin. Vad tråkigt!! Svårt det där med värmen tror jag. Ja hu, det är inget roligt med den här värmen, vare sig för människor, djur eller växter…

Kram Gunilla

Mamma C sa...

Oj, kan inte hjälpa dig alls.
Kram Carin

lisashus sa...

Har själv ingen erfarenhet av vildvin, men säkert är det värmen! Den är ju fullständigt olidlig nu och på en balkong dessutom där solen ligger på hela dagarna. Hoppas att du får svar och tips!
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Åh nej....inte ditt fina vildvin! Hoppas, hoppas den klarar sig! Förstår att det skulle bli jättetomt utan den fina grönskande skuggan så jag håller tummarna för att det som är grönt fortsätter att vara det.
Kramar till dig!
Birgitta