18 oktober 2021

Räddningsplanka


Ibland har man ingen aning om vad man ska äta. Omeletter har man ätit sig trött på, inget lockar... och kylskåpet ser väldigt tomt ut. 


Då gör jag en fetaostsallad. Oftast har jag ingredienserna hemma, annars improviserar jag. Finns det bara fetaost och oliver så är jag glad.

Gör den mest sommartid så klart, men en trist dag i oktober utan matinspiration funkar den också utmärkt. Jag blir aldrig trött på den. Nej... aldrig fel med en glad fetaostsallad.

Vad har ni för räddningsplanka?

7 kommentarer:

Bettys beundran sa...

Boktippset tar jag till mig. Hade en grannflicka när jag var liten , familjen kom från Holland och pappa var konstnär. det var ett spännande hem att komma in i, man fick inte störa pappan som målade. Det var enorma tavlor, påminner om bokomslaget om jag minns rätt.

Rosor och ruiner sa...

Oj… Vet typ aldrig vad jag skall äta, åtminstone de veckor jag är själv. Då blir det mycket gröt… Eller Caesarsallad, det är nog min räddningsplanka.. ;)
Tack för boktips, låter som något jag skulle gilla!
Kram Gunilla

Vit Hortensia sa...

Ja du, den där matinspirationen. Jag är duktig på att improvisera med det vi har hemma och på något sätt lyckas vi alltid få något att äta trots att kylskåpet känns tomt. Vet inte om det är någon återkommande räddningsplanka, men du skrev att du är trött på omelett och just omelett är ju så lätt att fixa till av allt möjligt bara man har ägg hemma och det har vi för det mesta :-) Ha en fin måndag!
Kramar /Birgitta

Mamma C sa...

Sallad går alltid hem.
Jag har alltid några burkar bönor av olika slag i skafferiet. Av det går det att göra mycket.
Ha en fin ny vecka.
Kram Carin

Eva-Lotta sa...

Så gott det ser ut! Har ingen särskild räddningsplanka, men det borde jag ha…

lisashus sa...

Sallad går alltid hem här också, men kanske mest på sommaren. Jag lagar mest grytor nu och fryser in. Annars kan det bli Halloumi och wokade grönsaker om jag vill ha något snabbt.
Ha en fin start på veckan!
Kram
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Fetaostsallad är ju en höjdare i alla lägen. Min räddningsplanka är nog en varm macka med det man har i kylen. Kraaam Pia