25 februari 2022

Lånevantar och en efterlysning


 Nu är sista tummen stickad och ett gäng vantar är på väg upp till Grövelsjön.

Jag har försett dem med ett rött vandringsledkors för de är nämligen tumvantar som ska finnas till låns i dotter Åsas fjällstuga. Kunde inte låta bli att sätta dit en liten tofs också.


Tidigare har jag stickat raggsockor i olika storlekar med röda ledkors på tårna. De har redan fyllt sin funktion däruppe. Efter önskemål har jag lagt upp för mössor också. Med ledkors!

Kul att sticka tumvantar och förhoppningsvis blir de använda däruppe när de egna är våta/glömda/borttappade. Men nåde den som tar dem med hem!

Här kommer en efterlysning. Hallå Annelie, du som var en av dem som vann min bok Harriet och Olle. Hör av dig med din adress så jag kan skicka den. Har försökt mejla dig men utan framgång.

Nu är det fredag igen och den har svarta sorgkanter. Kan man nånsin bli helt glad efter den fruktansvärda ryska invasionen av Ukraina? Hur blir det nu i världen? Så svårt att förstå.

Ta hand om er och ha en fin helg... trots allt det hemska.

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så fina vantar! Vilken bra idé. Så har du dessutom sysselsättning 😊
Mycket obegripligt ja. Men vi får försöka vara lite glada ändå. Deppar omvärlden ihop hjälper vi inte till alls, så vi får se till att hålla modet uppe ändå.

lisashus sa...

Väldigt fina vantar och ledkorset syns tydligt! Vilken bra idé med extravantar.
Ja, en märklig tid vi lever i när en galning startar ett krig under både pandemi och klimathot! Som om det inte är nog att tänka på ändå. Helt galen är den mannen! Tänker på alla stackars människor som blir drabbade av denna ondska!
Önskar dej också en fin helg, trots allt elände!
Kram
Lisa

Mamma C sa...

Vilka fina lånevantar du stickat.
Ja fy så otäckt det är just nu i Ukraina. Stackars alla drabbade människor där.
Ha en fin helg.
Kram Carin

HWIT BLOGG sa...

Underbara vantar! Ja världen är ur led just nu...sorgesam...
Kram från Titti

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

So you knit mittens. They are beautiful. Right now, I'm trying to knit socks. Knitting feels good in mind, don't you think?

To live in a peaceful country is very precious as well as to be free of our movements and our opinions, to eat our fill, to have a roof over our heads. I am horrified, very sad, helpless like many normal humans by what is happening in Ukraine.. it is revolting to think that in the 21st century men still behave like barbarians and that the madness of a single man will be responsible for the death of hundreds even thousands people.

Have a nice weekend Helene.🌸🌷🌹

annika sa...

Verkligen en bra idé med lånevantarna och det röda på.
Nej fy attan att en sjuk och ond människa har så mycket makt att han kan starta KRIG. Det är så svårt att förstå hur någon kan vara så ond ������
Kram
annika