7 mars 2022

Nu är våren är på väg!

Nu när jag åkt Vasaloppet (framför tv:n alltså) så känns det tillåtet att få börja längta efter våren. Fortfarande har vi snö kvar och isiga, superknaggliga promenadvägar. Än är det broddar på!

Men nu har fars täljda småskator kommit fram och jag har satt dem i alriset jag plockade för ett tag sen och som legat på vänt på balkongen.

Skatorna har några år på nacken nu och de flesta av dem behöver få nya nålar. Far täljde dem för länge sen, säkert är de 40 år. Ett fint minne som är ett riktigt vårtecken.

 

Har ni märkt att det är svårt, ibland omöjligt, att kommentera hos vissa bloggar? Och att väldigt mycket hamnar i skräpposten? Vissa kommentarer och mejl som absolut inte är skräp har hamnat där. Jag efterlyste ju Annelie, en av vinnarna av min bok Harriet och Olle för ett tag sen... hon hade hamnat där. Och när jag kollade så låg flera kommentarer där också. Aldrig hänt tidigare. Mystiskt. Så nu kollar jag skräpposten varje dag.

För övrigt så tycker jag att jag tappat sugen. Allt känns så tröstlöst. Men samtidigt så måste vi ju försöka leta efter glädjen i vardagen och låta livet pågå som vanligt. Trots allt. Så skönt att vi vädermässigt går mot ljusare tider och att de flesta fått ett soligt sportlov. Måtte vädret fortsätta så.

Kram på er!

4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så fina fåglar! Och du har gjort dem själv!? Du har verkligen många talanger.
Nu är våren på väg, jag personligen känner glädje över det. Mycket känns lättare nu. Hoppas du också kommer i fas!
För tillfället har jag inte problem med kommentarer. Men utan Wi-Fi kunde jag inte kommentera på blogspot häromdagen. Skrev massor som bara försvann vid publiceringen. Tråkigt. Men skräpposten har jag inte kollat på ett tag. Tack för påminnelsen! Glad måndag!

Mamma C sa...

Vilket fint minne från din Far, och så söta de var.
Skator är rätt fascinerande fåglar, tycker jag.
Ha en bra ny vecka nu.
Kram Carin

lisashus sa...

Hoppas verkligen att du snart kan promenera utan halkrisk, men det är segt i år och kylan verkar ju hålla i sej. Fortfarande strängar av snö här också och halkställen.
Vilka underbar skatsamling du har och extra fin med tanke på att din far har gjort dem. Otroligt vackert i riset.

Detta med skräpposten har jag inte tänkt, på jag har ju moderering av alla kommentarer så jag tror att alla kommer upp då och en del (skräpreklam om kasinon) lägger jag direkt bland skräpet.
Ja, vi önskar verkligen att allt lättar snart. Vaknar varje morgon med en klump i magen och känner oro hela tiden.
Vi får glädjas åt att kunna vara ute och njuta av våren!
Kramar
Lisa

Hélène sa...

Hello Eva-Mari,

These magpies are beautiful and you have a lot of them. So your father was an artist indeed. It is a good idea to put them in the branches to celebrate the upcoming spring.

Here, some trees are in bloom but it is true that at this moment we do not have the heart at all to rejoice in the spring and the blooming around us and yet whether we are sad or joyful will not change anything about the war declared by Putin.

Have a good week and enjoy these little things around you as much as possible.

Hélène