4 april 2022

Vackert förfall


Inte kan jag slänga utblommade tulpaner direkt heller! Om man tittar ser man skönheten i förfallet.

De flesta har nog inte samma ögon som jag. Ser bara skräpet. 


Nästan papperstunna blir de. Så vackra! Tänk att vi i ett demokratiskt samhälle kan välja hur vi vill se på tillvaron. Och berätta om vad vi tycker i både stort och smått. Inte alla har ju möjlighet till det.

Önskar er en fin ny aprilvecka.

8 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Man kan ju se på saker på olika vis. Jag tycker också att det är vackert med utblommade tulpaner. Fast mina brukar ju bara torka ihop och inte slå ut. Ha en fin dag här snöar det. Kraaaam Pia

Bettys beundran sa...

Vilket spännande besök i Valbo, vilka färger, keramik och ordning. Förstår att det var svårt att inte köpa men ibland får man bara ha ett inne samtal med sig själv. Håller med om tulpaners förfall det är ofta väldigt vackert. Många gånger är det som att både se och känna på siden tyger.

Eva-Lotta sa...

Alla blir inte lika fina under förfallet. De som bara torkar ihop åker i soporna tidigare än de som blir som dina!

Mamma C sa...

Jag har nog samma syn(fel) som du 😉😊. För jag ser bara det vackra i buketten.
Ha en fin måndag.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Är glad om mina tulpaner över huvudtaget slår ut så där fint som dina, då brukar de också få stå tills bladen trillar av.
Såg på tv igår kväll om tulpanodlare i Holland som åkte till odlare i Ukraina och köpte upp 750 000 tulpaner, sålde dem, gav 80% av försäljningen till odlaren i Ukraina och skänkte resterande 20% som hjälp till krigets offer. Så mitt upp i allt det hemska kan man inte låta bli att imponeras över allt som görs för att hjälpa Ukraina på de sätt man kan.
Allt gott till dig fina Eva-Mari! Kramar
Birgitta

lisashus sa...

Visst är det vackert med tulpanernas "förfall"! De blir liksom som siden i ett visst stadium! Tur att vi gillar hela gången på dem, då får vi ju njuta länge!
Önskar dej detsamma!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Ja, visst är det skönt att vi lever i ett demokratiskt samhälle, får tycka vad vi vill och se på tillvaron som vi vill!
Ser med spänning fram emot vad det blir för tyg till din fåtölj!
Kram Gunilla

Hélène sa...

Vi har samma känslighet.Ja, så länge du har ögon att observera är naturen alltid vacker. Ett kronblad av blommor, bågen på en gren, formen på ett löv. Allt är vackert omkring oss, i livets alla skeden.

Ha en fin vecka och njut av de sista tulpanerna!

Hélène