25 april 2022

Det jag inte kan motstå


Jag är ingen samlare i egentlig mening. Det vill säga en sån som sparar på en massa olika saker. Men en svaghet har jag. Konstglas. De flesta föremålen har Åsa Brandt och Helena Gibson gjort.

Började samla på Åsa Brandts glas redan 1968, när hon var ung och innan hon öppnade sin glashytta i Torshälla.

Någon kommer från en semesterresa till Venedig och Murano, andra har jag ingen aning om vem som formgivit, de bara tilltalar mig. Inga investeringar, jag köper bara dem jag tycker om. Som den stora gula vasen, hittad på loppis.


Och den lilla gröna, från en oansenlig glashytta på Kreta.

De finns högt...

... och lågt. Älskar det operfekt fria formspråket. Numer köper jag inga fler. Men om jag skulle hitta nåt jag inte kan motstå, så är det... en in, en ut som gäller. 

Vilka svagheter har ni?

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Många, men inte just att samla på något.
Håller med dig. Hittar du något riktigt wow så köp, annars ångrar du säkert dig.

Villa Ryttarängen sa...

Tyvärr för många. men jag lägger band på mig numera. Annars är ju såskannor en sak och fina glas. Kraaaam Pia

Vit Hortensia sa...

Det där en in, en ut, har jag försökt med men gav upp. Det är som om det jag tycker om ändå hittar sin plats någonstans :-) Jag har ju samlat mitt blågrön mönstrade porslin, och gamla böcker till bra pris följer alltid med från loppis, men annars vet jag inte om jag direkt samlar på något.
Dina alster i glas är ju så charmiga i just det där operfekta och den gula vasen från loppis platsar helt perfekt i din samling!
Ha det så bra! Kram
Birgitta

Mamma C sa...

Vilken fin och vacker samling.
Kram Carin

lisashus sa...

Vilken vacker samling du har och jag kan förstå att du lätt faller för dessa vackra i olika former och färger.
Själv har jag väl inte någon speciell längtan efter mera prylar. Jag blev ganska avskräckt efter de senaste flyttarna, men tycker att jag fortfarande har för många grejer helt enkelt.
Det är alltid vackert med saker som är personliga i utförandet, oavsett vad det är - kläder, målningar eller annat med uttryck.
Önskar dej en fortsatt skön vårvecka!
Kramar
Lisa

Hannas krypin sa...

Fantastiskt vacker samling tycker jag, Om jag samlar på något så är det nog träningskläder och klänningar. Man kan aldrig ha för många..... :-p