18 april 2022

En vit ballerina


Jag fick en vacker vit Kornettblomma i present för ett tag sen. Eller en Streptocarpus, som den heter. Den blommar så fint med skyar av vita blommor.  En bit in i rummet kan den stå, är ju ingen växt man ställer i ett soligt fönster. Nej, finast är de i svalt norr/västerfönster utan sol. Jag hade ett helt fönster fullt när jag bodde i Vårt röda hus.


Om jag får ett norrfönster nån mer gång så ska jag ha det fullt av vita ballerinor igen. De är mycket lätta att föröka också... om man har lust och ork. Se ett inlägg jag gjorde här.


Vilket påskväder vi haft! Men jag hinner inte med när det går från -3 till +18 på samma dag! Och redan fasar jag för att sommaren kommer bli lika het som de senaste. Som jag gnällt om tidigare blir min lägenhet bastulik och jag känner mig instängd bakom nerdragna persienner. Och den där drömlägenheten jag suktar efter verkar vara en ouppnåelig dröm. Hm.

God fortsättning och ha det gott!

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Det var en vacker krukväxt. Tror inte jag testat kornettblomma någon gång. Jag har några norrfönster så kanske. Njut av det fina vädret. Kraaam Pia

Eva-Lotta sa...

Så fin blomma. Hjälper det inte ens om du öppnar tvärdrag?

Vit Hortensia sa...

Men du så vackert med alla vita streptocarpusar i det röda huset!!! Den du har nu är ju också toppenfin! Jag har haft både blå och rosa streptocarpusar, men faktiskt aldrig en vit.....tror jag :-)
Helt underbart väder är det nu och som du skrev så slog det om fort från vinter till sommar. Bäst att njuta så länge det varar.
Soliga kramar till dig!
Birgitta

Bettys beundran sa...

Så fint med alla vita blommor i "röda huset" men ........ du har det så fint i din lägenhet, du kan göra det trivsamt vart du än bor tror jag. Jag vet att du inte tycker om när det blir för varmt, jag är likadan. Nu vill jag däremot bara vara ute - älskar våren.

Mamma C sa...

En vacker blomma.
Ha en fortsatt fin måndagseftermiddag.
Kram Carin

lisashus sa...

Så vacker den blomman är och så fint i ditt norrfönster från förr!
Väldigt stora temperaturskillnader är det. Vinterjacka på morgonen och sommarkläder på dagen.
Inte lätt att ha en solig lägenhet när man tänker sommar nu. Jag lider verkligen med dej här! Hoppas verkligen att du får drömlägenheten! Jag bävar också för sommarens värme här. Även om jag har öster/västerlägenhet.
Vi får hoppas på det bästa helt enkelt!
Kramar
Lisa

Hélène sa...

Hello Eva-Mari,

I did not know these white flowers. They look beautiful and perfect for a room facing north or east. Like you I dread the scorching summers. I hope we do not have a heat wave. I wish you a good week.

Hélène