29 april 2022

Sovrumstitt

Jag har flyttat runt på några möbler i sovrummet och plötsligt kändes det mycket rymligare. Ställt skrivbordet lite snett i hörnet och mormorshyllan där skrivbordet stod tidigare.


Knuffat sängen lite närmare fönstret och ställt lilla byrån i hörnet där mormorshyllan tidigare stod.

Pinnstolen hade jag i hallen tidigare och spegeln har funnits på en hel del väggar, bland annat på balkongen.

Inte lätt att få till en översiktsbild. Det behövs inte så mycket för att det ska kännas nytt. Städat blev det på köpet. Om nån undrar varför det står en pinne lutad där i hörnet...

... så är det en gammal barnkratta. Varför då? Jo, Iris har fått för sig att just det där hörnet är så skönt att vässa klorna i. Inte lätt att överlista en katt. Men nu törs hon inte göra det.

Den lilla oskyldiga skruttan. Som snart har födelsedag. Men det tar vi då.

Trevlig Valborgshelg önskar jag er alla.

10 kommentarer:

eval8 sa...

Så bra det blev! Skönt att gå rejält städat på köpet! Smart med krattan, det tipset vidarebefordrar jag!
Trevlig helg!

Vit Hortensia sa...

Så rogivande med allt från möbler till färger. Tapeten är så vacker.....och färgerna i pläden du virkade av mormorsrutor passar så bra in i helheten!
Jag satt säkert flera timmar här om kvällen och läste i din förra blogg från det röda huset och känner igen en del av dina möbler.....som den lilla "mjöl" byrån och mormorshyllan :-) Och du, vilken vacker trädgård du skapade där!!!
Smart med en icke stabil kratta där i hörnet. Kan tänka mig att Iris inte vill ha den tippandes över sig. Skulle behöva hitta någon sån lösning för Rambo och tuggande på mattfransar. Vill ha tillbaka köksmattan, men han är där som ett skott och tycker det är en jättebra tuggleksak jag gett honom!
Ha en bra fredag! Kram
Birgitta

Mamma C sa...

Blev jättebra och fint i ditt sovrum.
Vilket bra knep för att få ha tapeten och listen hel 😉😀.
Ha en fin och bra helg.
Kram Carin

Rosor och ruiner sa...

Haha, lite sur ser hon allt ut den lilla oskyldiga Iris…😉 Men söt ändå! Och nöjd över möbleringen verkar hon ändå vara! Ser så mysigt ut hos dig!
Kram o trevlig Valborg!
Gunilla

Villa Ryttarängen sa...

Kul med lite små förändringar. Rofyllt i ditt sovrum tycker jag. Ha Ha! En kratta som hot mot klöskatt. Trevlig valborg! Kraaaam Pia

lisashus sa...

Ditt sovrum är så vackert och inbjudande med sina färger och ting. Vilken smart idé med barnkrattan i hörnan. Inte lätt att överlista kattdamer, men du lyckades!
Din virkade pläd är såååå vacker i färgerna också.
Ibland kan några små ommöbleringar göra susen.
Säkert sover du gott här, även om Iris har intagit sängen just på bilden!
Önskar dej också en fin Valborg!
Kramar
Lisa

Hélène sa...

Bonjour Eva-MARI,

I do not know about the Valborg celebration. I found that it is Spring Festival and the celebration of the last day of April. Here in France, we celebrate May 1st (Labour Day) by offering a sprig of Lily-of-the Valley, a lucky charm. I don't know if you have this custom in Sweden.

It's good to change the place of furniture from time to time. it is as a new start. Your cat has chosen the best place to rest !
Enjoy your weekend.

Hélène

HWIT BLOGG sa...

Så fint det blev! Vilket härligt rum med atmosfär...ja med små medel kan man göra mycket :)
Kram och ha en skön valborg!
Titti

Bettys beundran sa...

Du har det såååå fint i din lägenhet men jag hör ju att du inte är främmande för en annan stans att bo. Sovrummet är som ett flickrum eller som att det bor en "herrgårdsmamsell" här. Allt är så genomtänkt också den lilla krattan. Ja, att fostra en katt det kan vara svårt.

MirandaMaräng sa...

Så fint det blev och alltid roligt att möblera om. . . blir ju som ett helt annat rum då!
Roligt med krattan tror inte att min katt skulle bry sig. . .men kul att Iris tänker till! :-)
Ha en fin söndag!
Kram