15 juni 2022

Gör om... gör rätt!


 Nu har jag gjort rätt! Alltså allt enligt regelboken... vinäger och stålull ska gosa i minst 24 timmar. Tillsammans med te blir det rena trolleriet! Hur man gör kan man se på nätet.

Och ser ni? Det som såg mögligt ut i första försöket försvann helt. Samma färg på den gamla lådan där bakom och den nya. Jag är nöjd. Om jag lärt mig nåt? Ja. För den här gången. Men att vänta är inte min starkaste gren.


Under arbetes gång undrade jag vilket vin som bott i lådan tidigare. Så jag kollade... och kom fram till fem alternativ på ett kryddigt och mustigt rött vin från Villa Puccini i Toscana. Såklart jag måste prova en av dem nästa gång. Man får det inte roligare än man gör sig!

Ha en fin dag. Kram!

6 kommentarer:

Vit Hortensia sa...

Men så fin lådan blev! Skrattade gott åt din otålighet för jag känner igen den såååå väl :-D
Det brukar ställas ut vanliga wellpappslådor på systemen i Västerås, men jag har aldrig sett trälådor. Säkert måste man ha sån tur att man kan få tag på en precis när de ställs ut för jag kan tänka mig att de inte ligger på hög speciellt länge. Hoppas du får en fin och solig dag idag! KRAM
Birgitta

Anonym sa...

Så bra att det blev helt som du ville! Det ser fint ut, jag älskar gamla lådor!
Ha en fin dag! Eval8

Mamma C sa...

Vänta har jag liiite svårt för också 😁.
Men här ser man att det verkligen var värt det.
Den blev jättefin din låda nu.
Kram Carin

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Vous avez bien réussi à donner un air ancien à cette caisse de vin, vous êtes arrivée au résultat escompté. Bravo ! et cette nouvelle caisse va bien avec celle qui est derrière. Parfait pour votre balcon.

Bon mercredi !

Hélène

lisashus sa...

Så perfekt lådan blev nu! Ja, ibland kan det löna sej att vänta lite. Väldigt snyggt på din balkong med trälådorna, som gör sej så bra emot växterna.
Njut vidare av dagen! Här regnar det....igen, men jag är nöjd!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Ja, det var trolleri det! Vad fin den blev! Och kryddigt och mustigt rött vin, det är fint det ;) Kram Gunilla