17 juni 2022

"Varför läser du inte ett kapitel om dagen?"

I onsdags hade jag ett ärende i bokhandeln och till min glädje såg jag att Håkan Nesser utkommit med en ny bok. Jag blev knäsvag av lycka och köpte den direkt. Gick hem...


... satte mig på balkongen. Och började läsa.


Lika stor behållning som alltid. Och jag kunde inte sluta läsa. När jag berättade för en av döttrarna som vet vilket Nesserfan jag är, sa hon... Varför läser du inte ett kapitel om dagen då? Dra ut på det njutbara länge, menade hon. Hahaha...

Därför att det går bara inte, jag vill inte heller för den delen. Jag vill befinna mig i Nesservärlden och förundra mig över hans fantastiska berättelse, hans uttryck och språk. Så är det ju njutbart i sig att kunna sitta och läsa i skuggan på balkongen i detta helt underbara sommarväder vi har. Ett sommarväder som innehåller sol, ulliga moln, en regnskur emellanåt, och framför allt, lagom värme. I alla fall här hos oss. Må denna väderlek hålla sig över midsommar... allra helst hela sommaren.

Ja, En främling knackar på din dörr är som ni förstår utläst. Som sagt, boken gjorde mig inte besviken. Inte den här gången heller.


Sista helgen innan midsommar. Ha det gott!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det går ju inte! Jag sträckläser också. En fröjd att hitta en bra bok. Eval8

Vit Hortensia sa...

Jag gör som du.....sträckläser. Därför börjar jag sällan läsa en bok om jag inte har tid till det. Lägger alltid upp ett lager av böcker från loppis, men de får ligga på hög tills jag typ kan sitta och läsa en hel eftermiddag och halva natten :-)
Fick tipset av dig för länge sedan att läsa Håkan Nessers serie om Barbarotti. Slukade de böcker jag lyckades hitta på loppis och blev så glad när jag för en vecka sedan även hittade "Den sorgsne busschauffören från Alster". Läste halva igår och kommer säkert att läsa resten i kväll!
Kram
Birgitta

Mamma C sa...

Tycker man något är bra så vill man inte sluta att läsa.
Ha en fin helg
Kram Carin

lisashus sa...

Samma här, sträckläser alltid om det är någon bok jag tycker om. Det går bara inte att sluta då.
Tackar för tipset om boken. Inför sommaren vill man ju ladda upp med lite böcker.
Visst är det som du säjer att denna väderlek är exemplarisk när det gäller både värme, sol och regn emellanåt. Så perfekt för växtligheten och för oss.
Det finns väl inget ljuvligare än att sitta och läsa en bra bok i skuggan utomhus på sommaren!
Ha en härlig helg!
kram
Lisa

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Bien sûr, cet auteur m'est complètement inconnu. J'ai vu qu'il était l'auteur de romans policiers et que deux titres sont disponibles en français et certains en anglais. Je vais peut être tenter de le lire.

Bon weekend. (Ici, il fait extrêmement chaud : 35°C et on annonce plus pour demain).

Hélène

Bettys beundran sa...

Inte kan man läsa bara ett kapitel i taget när man hittar en bra bok. Jag gör som du men .... jag läser inte deckare. Jag vet, det är jättekonstigt. Läste om liljekonvaljerna och avslut. Tänk att det minnet sitter så. Min farmor skickade alltid tyg till mig och min syster som mamma sydde examensklänningar av. Har tänk på det att det var inte alltid vi hade lika tyg eller modell, min syster var tre år äldre. Kommer så väl ihåg en av min systers examensklänningar. Den var vit med små blombuketter i lila med en djup v-ringning där bak, där var en lila sammets rosett med långa band - så vacker.

HWIT BLOGG sa...

Nu får jag skämmas :) Har aldrig läst något av Nesser...jag har förmodligen missat något! Jag ska genast låna en bok på bibblan av honom, tack för tipset!
Kram från ett soligt Öland & Titti

Rosor och ruiner sa...

Att vara inne i en bok sådär, det är en härlig känsla! Ofta sträckläser jag med, om boken är riktigt bra! Blir mest på sommaren, alltså kommer jag väl snart in i en så där mood! Ser fram emot det! Just nu lyssnar jag på en bok, så det blir bara när jag promenerar, eller som nu i vår när jag har renoverat. Tröttnade på att lyssna på radio (hatar reklamen) och poddar med, så därför tog jag ett par månaders Nextory. Annars är ju en pappersbok det bästa, men ibland är det skönt att ta till ljudböcker.

Kram Gunilla

Anonym sa...

Håkan Nesser kan man inte annat än sträckläsa! Hans språk och finurligheter är så härliga! Hoppas att du snart hittar en ny bok att sträckläsa även om det inte blir Nesser nästa gång.

Monica sa...

Älskar Håkan Nesser, samlar ett bibliotek av honom vartefter jag hittar på second hand.