29 juli 2022

Balkongen i slutet av juliDags igen för en titt på min balkong. Inte klokt att det gått en månad sen sist! Stackars keramikfågeln skäms att få stå på en så dammig hylla!

 
Här kommer dokumentationen från den 26 juli.


Börjar med funkian som står i skydd bakom balkongdörren, som ju oftast står öppen. Den har växt till sig sen den fick sin skuggiga plats.


Glad att växterna överhuvudtaget klarade extremvärmen. Kan bara tänka mig hur hett det var för dem i solen när vi hade 34 grader i skuggan. Svartögat har hämtat sig, såg lite stackars ut för bara några dagar sen.


Mårbackan bryr sig inte ett dugg om värmen, har massor av blommor. Fler Mårbackor nästa år tack!


Men det som gläder mig mest är Japanska lönnen som kommer med nya skott, framväxta ur de torkade bladens fästen. Ska bli spännande att se hur stor den hinner bli i år.


Popcornsgräset trodde jag skulle ge upp... men har hämtat sig bra. Dock lever det nu på lånad tid.


Framför vildvinet, som inte alls vill växa i år, står en pelargon som jag har haft några år nu. Kan det vara en Violino, tro? Så tacksam, just nu ståtar den med 18 blommor. Den kommer jag att fortsätta övervintra. Medan den här...


... inte kommer att sparas. Liten, ynklig och skräpig, fastän den just i detta nu har en fin blomma och får därför stå på bordet. Har en stor kruka med ytterligare tre av samma sort som har slutat blomma helt. Fastän den står bra till, bredvid den magnifika Mårbackan. De åker också all världens väg i höst... om de inte skärper till sig! Ser ni tomatplantan där bakom? En lång och spjånglig sak framdriven av mig. Skar itu en körsbärstomat och planterade direkt i jord som ett experiment och fick mängder av skott. Sparade ett för skojs skull. Jodå, den har faktisk en klase som ska till att blomma. Om det hinner bli några tomater... haha, det återstår att se!


Den här däremot! En dubbel Million Bells i två rosa nyanser, jag bara tackar och tar emot. Blomvillig så det står härliga till!


Så har spegeln fått komma upp på väggen igen. Gör att den trånga balkongen verkar lite bredare.


Sist... en fådd Dahlia på gamla mjölkpallen. Min första Dahlia någonsin. Undrar om den kommer trivas?
 
 
Det var julis balkong 2022. Trångt har det blivit trots att jag inte skulle ha så mycket att vattna i år. Inget ovanligt. Så brukar det bli. 

Önskar er alla en fin sista-juli-helg.

9 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Det är alltid så kul att få kika på din fina balkong. Vilken blomsterprakt. Mina pelargoner är ovanligt fina i år, kan bero på att jag använde pelargonjord. Ha det fint på din balkong! Kraaam Pia

Vit Hortensia sa...

Så himla fint på din balkong! Blev lite full i skratt när jag såg vildvinet och tänkte att den har tagit sig bra, och läser sen att du tycker att den inte vill växa i år :-) Kan tänka mig att du fått vattna och vattna, solen har ju känts som en svetslåga vissa dagar! Mina Mårbacka pelargoner dog tyvärr i vintras när det blev för kallt i gäststugan, men din är helt fantastisk, precis som Million Bells plantan!
Hoppas du kan njuta på balkongen nu när det är lite mer "normala" temperaturer.
Solskenskramar!
Birgitta

Anonym sa...

Din balkong är verkligen imponerande!
Så roligt att få se den i olika stadier!/Eval8

Mamma C sa...

Alltid lika kul att få kika in på din balkong som är så vacker i sin blomsterprakt som du har.
Ha en fin fredag.
Kram Carin

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

What a charming place to read or to have a cup of tea. May I come ? 😄Your balcony looks great and inviting with all these various pots of flowers.
You have green fingers !

I wish you a beautiful weekend.

Hélène

HWIT BLOGG sa...

Alltid så grönt och mysigt på din balkong! Ja här vattnas det. Och så vattnas det igen. Allt vissnar efter denna stekheta sommar...rädda det som räddas kan.
Din blomsterprakt är så fint! Kul att se :)
Sommarkram från Titti

lisashus sa...

Vilken prunkande och härlig balkong du har - i år igen! Så många lyckade växter du har och Mårbackan är verkligen en hit, varje år hos mej också.
Million bells är otroligt ståtlig och vilken blomning och färg sen! Underbar.
Vackert och smart med spegeln, som gör att det blir lite rymligare.
Hoppas att du har kunnat njuta där nu när det ändå är lite mera normaltemperaturer.
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Så fina pelargoner du har, ja inte alla då ;) Och Million Bells! Du har sannerligen gröna fingrar!
Smart med en spegel där!
Kram
Gunilla

Marie sa...

Pelagoner är tacksamma och ger mig glädje när de blommar.