15 augusti 2022

Känner ni till Peter Robinson?


Passande titel, eller hur? Nu har vi faktiskt fått en hel del regn här även om det var ett tag sen. Fortfarande är både gräsmattor och träd gröna. Nu var det inte det jag skulle skriva om utan tänkte tipsa er om en alldeles utmärkt författare, Peter Robinson. Gissa om jag blev glad att hitta En ovanligt torr sommar hos Hildings second hand samtidigt som jag lämnade blomkrukorna ni vet?

Jag har under senaste året läst mycket av honom och så fort jag kommer till en loppis letar jag efter hans böcker. Han skriver kriminalromaner och huvudkaraktären är kommissarie Alan Banks. Många böcker har filmatiserats och blivit tv-serier. Men seriens Alan stämmer inte alls överens med min bild av böckernas Alan. Och böckerna är, som nästan alltid, bättre än serierna.


Och vad kan man göra annat än att äta sallad, dricka vatten och läsa dessa heta dagar vi har? På balkongen kan jag bara sitta tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Nu ska det bli mer normal sommarvärme framöver och jag hoppas det innefattar regn också. Framförallt över er i södra Sverige och på Öland och Gotland.

Jag har nu ett helt gäng Robinsonböcker som trängs i min bokhylla. Resten har jag lånat på bibblan. Han har varit ytterst produktiv och skrivit 21 böcker... hittills. Jag fortsätter leta på loppis för egentligen vill jag äga dem alla. 

Hoppas ni får en trivsam vecka. Kram!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det behövs regn nu. Men på lördag gifter Äldsta sig, då behöver det inte regna.
Jag har läst någon av hans böcker, dock inte denna.

lisashus sa...

Verkligen passande titel en tid som denna.
Jag har själv laddat upp med flera böcker och två har jag avverkat de senaste dagarna i värmen. Fick fatt i 2 böcker av den brittiska författaren Jojo Moyes. Mycket fängslande och svårt att släppa.
Tackar för ditt tips!
Vi hoppas på svalare väder och mycket regn och önskar dej sköna lässtunder på din balkong!
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Har inte läst något av Peter Robinson så det ska jag skriva upp! Känner igen det där med att det inte alltid stämmer överens med ens egna inre bilder av en bok när man ser en filmatisering av den. Det är fascinerande hur man kan leva sig in i böckernas värld :-)
Vi har varmt men molnigt ute. Saknar inte den gassande solen ett endaste dugg utan längta efter regn för växternas skull!
Måndagskram från Birgitta

MirandaMaräng sa...

Ingen författare jag känner till men verkar spännande! Här är också rena öken. . .har inte regnat på över en månad så nu får man sätta igång med regndansen!
Ha det så bra!
Kram