30 september 2022

Balkongen just nu


Sista dokumentationen för i år av min balkong. September är snart slut och än har det inte varit nattfrost hos mig. Snart dags att plocka in pelargonerna. Två gånger kånkade jag in dem inför befarad frost. Men det stannade på plus fyra båda nätterna. Välkommen ut... om ni orkar?

De tacksamma pelargonerna blommar vidare...

Har sagt det förut, jag tycker mest om Mårbackans ljusrosa blommor och växtsätt.

Inte alls lika förtjust i dessa kompakta Zonaler. Dem tänker jag inte spara till nästa år.

Vildvinet har börjat ändra färg. Det har verkligen inte varit likt sig i år. Växt såå långsamt och varit dålig med att klättra. Några få slingor i taket bara.

Och några som tagit sig på utsidan kattnätet. Jag ville ju ha det riktigt maffigt... som förra året.

Nu är den dubbla Million Bells tufsig och färdigblommad. Kanske för att jag slarvat med vattningen. Den har verkligen levererat!

Lilla keramikängeln drunknar snart! Svartöga kan jag verkligen rekommendera som insynsskydd. 

Genom köksfönstret ser man hur bra den täcker hela utsidan.


Intrasslad bland Svartögat har äntligen klasarna på den egensådda romanticatomaten börjat rodna. Hög tid. Måste nog ta av dem snart. Undrar hur de smakar?

Tack för titten!

Nästa år tänker jag inreda en annan balkong. Om det nu blir som jag hoppas! 

Nu tar vi ett djupt andetag och dyker rakt in i oktober. En riktig ruskmånad som de flesta vill ta ett stort kliv över. Det är bara att bita ihop och göra det bästa av den. Ta hand om er!

10 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Wooow vilken enorm svartöga. Känns så sorgligt när man ska ta in pelargonerna och tömma krukor inför vintern. Inreda en annan balkong, spännande. Ska du kanske flytta? Ha en fin dag. Kraaaam Pia

Anonym sa...

Din balkong är en riktig oss! Mina pelargoner har varit konstiga i år. Några är mindre än vid inköp. Mårbacka blev fula nyss, men har många knoppar. Ska snart ta in dem. Vi har haft lite nattfrost, men de har stått emot.
Håller tummarna för en annan balkong😉Eval8

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Cela serait dommage de perdre ces beaux géraniums qui craignent le gel. Les plantes grimpantes de votre balcon sont magnifiques et offrent une belle protection naturelle contre les curieux et le soleil.

Bon weekend d'Octobre

Kram Hélène

Mamma C sa...

Ja, nu kommer oktober månad, jösses så fort det har gått.
Din balkong är så vacker ännu även om den går mot vintervila.
Blir det en ny balkong till nästa säsong ? Har du lyckats få en lägenhet i det huset som du ville.
Ha en fin lördag.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Tittut där i spegeln :-).....och så fint det fortfarande är på din balkong! Här skiner solen idag, hoppas det gör det hos dig också så du kanske kan njuta av blomsterprakten med en kaffekopp ute på balkongen. Kram och ha en jättefin lördag!
Birgitta

lisashus sa...

Din balkong är verkligen fin fortfarande och Svartögat är ju otroligt, som en blomstervägg! Jag tycker också mest om Mårbackan som pelargon, om man bortser från vildpelargonerna, som jag också ju tycker mycket om.
Ditt vildvin har inte vuxit i år - visst är det märkligt med vissa växter, ibland lyckas det bara inte. Har också flera växter som bara inte växer, eller blommar just i år!
"En ny balkong"? Betyder det att du kanske ska flytta?! Hoppas att det blir som du vill!
Fortsatt fin helg!
Kram
Lisa

MårsArt sa...

Vilken blomsterglädje du fortfarande har på din balkong! Jag har bara lite ljung på min nu. Jag förstår att du längtar efter en annan alldeles speciell lägenhet. Hoppas att din längtan och önskan slår in.
Jag är alldeles ringrostig vad gäller min blogg. Allt är nytt och jag hade glömt bort mitt lösenord. Kan inte lova bättring när det gäller inlägg på bloggen, men jag får se det som att hjärnan behöver all träning som den kan få...
Kram
Agneta

Freedomtravel sa...

Så många vackra blommor! Härligt!

Rosor och ruiner sa...

Alltså din mårbacka är ju fantastisk, varför blir inte mina så fina... ;)

Ny balkong... Det låter som du är ett steg närmare ditt mål! Jag håller alla tummar och tår att du det blir som du vill, så spännande ju!!

Men ogillar du oktober så mycket? Det gör inte jag, tycker den är lika härlig som september, alla färger ute i naturen är fantastiska, och än brukar det vara sköna dagar. Då är ju november bra mycket gråare. Men kanske för att jag bor där jag bor, du bor ju längre upp.

Ha en fin söndag!
Kram Gunilla

HWIT BLOGG sa...

Härligt på din balkong och ja så var oktober kommen...inte långt till jul nu!!
Ha en fin vecka :)
Kram Titti