5 september 2022

September


 Oj vad jag längtat efter september.

Efter svalare, klarare, skönare väder. Att få sova en hel natt utan att svettas. Kunna cykla iväg till kantarellstället med jackan i cykelkorgen och känna doften av fuktig mossa och bli biten av myror. Och upptäcka att ingen varit här före mig!


Jag har satt en kvist med vackra fröställningar på bordet. Norpad från en stor buske ute på gården. Tänt ljus i ljusstakarna jag fick av mormor 1973. I 40 år var de trärena, sen blev de cabbychic-vita några år, nu är de mörkbruna.


 Tycker om att lägga några stenar i botten på glasvasen.

Naturen känns fortfarande krispig även om man kan ana lite gult här och var. Jag har suttit och läst på balkongen med kofta på! Till och med frusit lite... Kunnat andas djupt. Och jag har öppnat strumplådan.

Välkommen, sköna september!

5 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Det låter verkligen som att du älskar september. Här var det frost i morse och strumporna är på. Men jag är inte lika förtjust som du är över hösten. Kraaam Pia

Vit Hortensia sa...

Här välkomnas också september då de levande ljusen tänds vid middagsbordet och sovrummet är svalt och skönt att sova i. Sockorna har letats fram och det dröjer nog inte länge förrän vi tänder den första brasan i kaminen. Ska försöka hinna (och orka) rensa igenom ogräset i trädgården, men det känns redan som om trädgårdsfixandet kommit in i en lugnare lunk än tidigare. Så skönt.....och jag har två kassar med böcker, skänkta av vår granne, som väntar på att läsas :-)
Kramar till dig!
Birgitta

lisashus sa...

Jag känner precis som du och har verkligen längtat efter September! Denna ljuvliga månad! Så septemberfint du har ordnat det hos dej och stämningen är verkligen september i färger och former.
Så dekorativt med kvisten och stenarna där!
Vilken lycka att ha hittat kantareller och visst blir man jublande glad när ingen annan hann före. Här är dåligt med svamp nu. Alldeles för torrt tyvärr! Hoppas på mycket regn snart. En del får massor men här är det verkligen snålt!
Fortsätt njuta av September!
Kram
Lisa

Mamma C sa...

Verkligen frisk och krispig luft ute nu.
Vi såg trattisar idag när vi var ute i skogen.
Kram Carin

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Il semble que l'automne a déjà frappé à votre porte dans votre coin de Suède. Vous avez trouvez des chanterelles ! les meilleurs champignons qui soient. Malheureusement, cela ne sera pas une année à champignons dans notre région. Une sécheresse exceptionnelle et longue ainsi que beaucoup de chaleur ne favorisent pas la pousse des champignons, hélas. Le sol est beaucoup beaucoup trop sec.
Ici enfin, un peu de pluie. Cela fait du bien et les matins et les nuits sont plus fraîches alors j'ai le sourire !

régalez-vous bien !

Bonne semaine.

Kram Hélène