16 januari 2023

Blickfång


Har vårat till det lite i vardagsrummet. Ljus i färg har jag lite svårt för annars men nu känns det som de milda pastellfärgerna piggar upp. Och allt som piggar upp är väl det vi bäst behöver just nu, eller hur? Fast precis när jag fotar det här så spricker molnen upp och en solstrimma letar sig in. Äntligen!

Tänk att fyra centimeter lägre bord kan göra så mycket. Mitt slagbord har varit för högt hela tiden. Inte förrän nu har jag, eller ett barnbarn rättare sagt, gjort nånting åt det. Han sågade av benen och vips blev det perfekt i höjd! Så mycket mer bekvämt att äta vid. Det tog tid och jag undrar som så många gånger varför man inte kommer till skott?

Ibland väljer jag att lägga en favoritbok såhär på bordet med ett uppslag jag tycker om. I detta fall sidor med bilder som berättar om formgivaren Josef Frank. Gillar hans brokiga färgglada mönster även om det inte passar hemma hos mig. Har provat... och det känns för bråkigt. Men så snyggt hos andra!


Visst är det skönt att kunna få välja hur man vill ha det runt sig? Med små medel kan man ändra om och göra blickfång som känns nytt. Som min ommöblering i sovrummet i förra inslaget. 

Säg den glädje som varar för evigt. Nu har solen gömt sig igen. Men varje solglimt mottages med tacksamhet. Nu tar jag på mig mina Icebug och går ut och letar lite vackra grenar. För jag har nämligen hittat en vas på auktion, en vas jag letat efter länge och plötsligt fanns den där! Mer om den kommer inom en snar framtid.

Kram på er!


7 kommentarer:

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Votre table me semble parfaite ainsi. J'aime bien la décoration de votre intérieur, sobre et élégante en même temps et j'aime beaucoup les bougeoirs avec des bougies dans une gamme de tons qui vont très bien ensemble.

Ici, le soleil se fait très rare ces derniers temps et aujourd'hui c'est la tempête.

Bonne journée
Kram Hélène

Anonym sa...

Det ser verkligen trivsamt ut hos dig! Eval8

lisashus sa...

Så fint med de pastelliga ljusen. Jag har också funderat på liknande, och har alltid gillat vita. Så fint det blev!
Tycker som du med Josef Frank - underbara mönster och färger, men passar inte hos mej, men så snyggt hos andra.
Kvistar får man plocka nu och alltid lika fint. Hade tur igår som hittade en liggande sälg med friska grenar där det blir små videung snart.
Ja, ibland har man svårt att komma till skott. Så skönt att du fick ordning på bordshöjden.
Spännande med din nya vas!
Kram från ett helsoligt Vikboland idag.
Lisa

Hannas krypin sa...

Det funderar jag också på varför det tar så lång tid att få ordning på saker och ting. Särskilt det som ska underlätta i vardagen....

Mamma C sa...

Ja, ibland så tar vissa saker väldigt lång tid innan man verkställer dem.
Vackra mässingsljusstakar, och det är snyggt när ljusen har olika färg.
Ett mycket fiffigt och snyggt stilleben med en uppslagen bok.
Kram Carin

Villa Ryttarängen sa...

Jag känner igen dt där att det tar tid. Josef Franks mönster är fantastiska och passar där det passar. har inte provat här hemma ännu men... Vi får se. Kraaam Pia

MirandaMaräng sa...

Så snyggt med olikfärgade ljus. . . det piggar verkligen upp i mörkret!
Och visst blir man glad när solen visar sig även om det bara är för en kort stund!
Trevlig Helg redan nu!
Kram