10 mars 2023

Fredagsjox


Fick för mig att byta gardiner i burspråket i morse och innan jag hann ångra mig åkte de gamla ner.


Plockade undan allt och eftersom det så turligt var -18 så behövde jag inte putsa fönstren. Men när jag letade fram och skulle stryka de nya, eller nya är de inte, bara sisådär tio år, så var den ena fläckig. Tog dem med ner till tvättstugan där det nästa aldrig brukar vara upptaget mitt på dagen. Såklart det var det idag. Jag fick snällt vänta till nästa tid.

 
 
Tänkte sticka ett par varv med jag väntade men min plats var upptagen.

Då värmde jag mig en minipizza till lunch medan jag väntade in tvättiden. Ser kanske inte så smakfull ut men jag tycker faktiskt den är riktigt god faktiskt. (Nice&easy, ost&tomat från Hemköp a´la tio kronor). Bra reserv att ha i frysen om man inte har lust att joxa med nåt annat.


Så blev ordningen återställd. Jag är säker på att ingen annan än jag märker att jag bytt gardiner. Och även om inte fönstren är rena så är gardinerna det!

Här är det fortfarande upptaget. Då får jag väl ta min bok och lägga mig i sängen då. Kanske jag slumrar i tjugo minuter också. Eller en halvtimme. Vem vet?

Ha en fin helg... med eller utan snöskottning.

6 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Jag tycker det blev ljust och fint där och minns ju inte vad du hade innan. Katten tycker väl inte att du ska sticka helt enkelt. Kraaam Pia

Anonym sa...

Huvudsaken du själv vet att du bytt gardiner. Det ser fint ut. Skönt att slippa putsa fönster.
Bra mat att ta till, ibland är det gott att äta något sådant.
Ha en fin fredag! Eval8

lisashus sa...

Härligt luftiga gardiner som silar ljuset! Tur att du hade turen att kunna vänta på tvätt-tiden. Vilken spännande stickning du har att ta till också. Trodde nästan att lilla Iris skulle lägga sej på stickningen när du gjorde annat, men hon gillar helt klart den soffhörnan och det går nog inte att ändra på.
Så fint det är i ditt burspråk!
En fin helg önskar jag dej!
Kramar
Lisa

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Vous avez été bien occupée à changer vos rideaux. Parfois, cela devient impératif et l'on ne peut pas attendre, n'est-ce-pas ?
Vous devez apprécier votre changement de rideaux même s'il n'y a que vous qui le voyez.
Restez au chaud, à tricoter, lire et profiter de votre beau chat.

Bon weekend
Kram
Hélène

Rosor och ruiner sa...

Alltså hon har ju det så skönt där i soffhörnet, och inte flyttar man på en katt inte... ;) Men kan du inte sitta bredvid henne...? Eller har ni båda två samma favorithörn? ;)

Härligt med rentvättade gardiner, och tids nog blir även fönsterna rena, men inte i 18 grader minus inte!

Kram och trevlig helg!
Gunilla

Mamma C sa...

Ljust, fräscht och vårlikt i fönstret.
Ha en fin lördag.
Kram Carin