6 mars 2023

Janssonlycka

Eftersom jag hade en skvätt grädde i kylen som sjöng på sista versen och passande nog en burk ansjovis också så gjorde jag en Janssons frestelse. Lök och potatis finns ju alltid.

Jag har många svagheter. Tycker om mycket alldeles för mycket. Som Jansson till exempel. 


Mums. Bara doften gör en ju knäsvag. Och lycklig. Passade perfekt efter det spännande Vasaloppet. Grattis till Emil Persson och Alvar Myhlback... och alla de andra kämparna.

Det gäller att glädjas åt de små lyckorna i vardagen. Även om den nu råkade bli till på en söndag. Om den var god? Gissa!

Ha en ny fin vecka.

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Janssons är verkligen gott. Tyvärr så är det inte alla som tycker det här hemma så det blir oftast bara till jul och påsk. Men det kan jag ju ändra på. Kraaaam Pia

Anonym sa...

Jansson är ingen favorit hos oss, men man kan ju byta ut ansjovisen mot annat. En mycket bra rätt.
Vardagslyx är bra, även på en söndag! Glad måndag! Eval8

lisashus sa...

Jansson är verkligen en delikatess och så enkel med ingredienser och allt! Jag förstår dej verkligen - supergod och det vattnas i munnen när jag ser bilderna här.
Ja, vilken bedrift i Vasaloppet!
Ha en fin start på veckan!
Kram
Lisa

Mamma C sa...

Jag gillar Janssons med och är nog en liten favorit på julbordet.
Ha en ny bra vecka.
Kram Carin

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Ce gratin me semble bien appétissant ! il suffit parfois de peu d'ingrédients pour faire de la bonne cuisine tant que ceux-ci sont d'excellente qualité. Ce sont les plats les plus simples qui sont souvent les meilleurs !

Bonne semaine

Kram Hélène

Rosor och ruiner sa...

Jag gissar att den var god!! För den ser väldigt mumsig ut, nu blev jag sugen på Jansson, det är väldigt längesen jag åt det, gjorde i alla fall ingen egen nu i julas... Eller kanske att jag åt det på julbordet vi var med jobbet, okej då...
Kram Gunilla

Anonym sa...

Åhh den ser helt perfekt ut din Jansson.
Fin färg också. Mums.
Ha en härlig dag.