3 mars 2023

När man har svårt att begränsa sig


Alltså när det gäller vissa saker har jag svårt att begränsa mig. Blomskott är en. Jag har så svårt att bara behålla två, eller tre när jag beskurit en växt. Som när jag förra året beskar den här mamman...


... ett Paradisträd, Crassula, som jag köpte 2015. Hon blev så här stort till slut. När jag till slut beskar henne sparade jag grova grenar och hur många skott som helst. Planterade några av de mindre skotten direkt, andra fick stå i vatten och få rötter innan plantering. Båda sätten går utmärkt.


Jag har gett bort flera krukor än jag minns men ändå hade jag skott kvar sedan jag slaktat de stora grenarna jag haft i kruka med enbart vatten i mer än ett år.


Nu har jag säkrat tillväxten med de sista fyra skotten. Eftersom jag sätter flera i samma kruka så har jag nu tre krukor i min vård. Och om de blir lika stora som sin mamma så har jag Paradisträd för tid och evigheter.

Häller ni på såhär eller är det bara jag?

På söndag åker vi Vasaloppet igen... eller hur?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vissa gör jag så med, sen ångrar jag mig när jag varken har plats eller ytterkrukor som passar.
Trevlig fredag! Eval8

lisashus sa...

Jag känner verkligen igen mej här. Jag har flera växter som jag klipper ner, behåller eller ger bort. Man vill ju inte bli av med dem helt, men ibland kan det ju bli lite väl många av en sort.
Ditt Paradisträd är verkligen pampigt och verkar ju trivas utmärkt!
Ja, Vasalopp och lite vårvinterkänsla då. Hörde om en som skulle åka baklänges! Jisses!
Ha en fin fredag och helg!
Kram
Lisa

Mamma C sa...

Det låter precis som min gubbe, det där.
Sedan får han försöka ge bort till vänner och bekanta. För allt har vi inte plats för.
Ha en fortsatt fin fredag.
Kram Carin

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Les plantes d'intérieur prospèrent magnifiquement chez vous, sur le rebord intérieur de votre fenêtre. C'est vrai que parfois, elles peuvent prendre trop de place. Alors, c'est bien de faire des boutures et de les distribuer. Moi, je n'ai pas de plantes d'intérieur mais je fais des boutures de rosiers que je donne. C'est pareil :)

Passez un bon weekend
Kram Hélène

HWIT BLOGG sa...

Känner igen det där :) Sen är fönsterbrädorna fulla helt plötsligt...
Varm vårkram från Titti

Ewa Nicander sa...

Hej. Så gör jag med. Tar skott planterar om och ger bort. I mina fönster är det fullt. Jag tycker att det är så trevligt att läsa dina tankar och ideer om saker och ting.