3 april 2023

Man ska aldrig säga aldrig


Efter en skräckupplevelse i början på 90-talet på en sushirestaurang i New York så svor jag att aldrig, aldrig, aldrig äta sushi igen. Men som sagt... man ska aldrig säga aldrig! Det tog lång tid, närmare bestämt 30 år innan jag förra året övertalades att åtminstone smaka en bit. Hm. Inte alls samma smak och känsla som i New York. Efter det så har jag blivit frälst ju mer jag provat. Nu kan jag längta!

Och i fredags kom mina två äldsta barnbarn och bjöd mormor på en låda. Ser ni hur gott det ser ut? Men att äta med pinnar som alla gör det får jag öva mig på. Har inte fått in rätta knycken än.

Gillar ni sushi?

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Åhh så gott. Jag tycker jättemycket om Sushi och gör egna ibland. Vilken tur att du testade igen. Kraaaam Pia

Anonym sa...

Jag tycker inte alls om det, men hade kanske kunnat vänja mig. Eval8

Mamma C sa...

Jag gillade det inte alls först. Men nu så älskar jag det.
Pinnarna håller jag fortfarande på att öva med. Men det går ju bra att äta mumsbitarna med gaffel med 😉😃.
Kram Carin

lisashus sa...

Åh, jag älskar sushi, men hade liknande upplevelse som du nån gång på 90-talet. "Aldrig mer och överskattat", tänkte jag då. Sen har jag ätit ofta och mycket, särskilt i Sthlm där sushi-haken låt nästan vägg i vägg. Numera blir det sällan men jag passar på när jag är i "civilisationen" då och då.
Härligt med snälla barnbarn som tänker på mormor! Så fina!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Nja är ingen större "fan" av sushi. Mina döttrar älskar det och ibland äter jag det, men tar då helst bara med avocado, och kanske någon rulle. Men rå eller gravad lax för den delen har jag aldrig gillat. Men pinnar äter jag gärna med! ;)

Kram Gunilla

Mirre sa...

Så fina detaljer du visar från ditt hem en kreativ sida

Marie sa...

Jag älskar sushi men vill inte äta det för ofta för att verkligen kunna njuta när jag väl äter det. Jag bor ju på landet så här har vi ingen sushirestaurang i närheten, passar på när jag är i "civilisationen". Då verkligen njuter jag!!
/Marie E