31 oktober 2014

Nytt soffbord... och så framtidsprojektet!


Betydligt smäckrare än det gamla soffbordet blev lilla köksön, vitmålad och med avsågade ben. Som jag berättat så har jag sålt några av mina möbler och det som smärtade mig mest var att göra mig av med gamla soffbordet, ett bakbord från 1800-talet. Här kan du se hur det såg ut. Men varför då, undrar ni kanske?


Jag ska flytta... igen! Så enkelt var det med det. Här i lägenheten har jag trivts jättebra, goda grannar, lugnt område, men... inget badkar. Min hyresvärd vägrar sätta in ett fastän plats finns i badrummet. Jag älskar att bada och har inte haft ett kar sen 2003, mina leder behöver mjukas upp och jag skulle så gärna vilja ligga och njuta i ett varmt bubbelbad fler gånger i livet!


Jag flyttar i början av januari till en, enligt mig, drömlägenhet på tredje våningen, med hiss (tänker på framtiden), och bara en tvärgata från Stora Torget i centrum av Falun. Den lägenheten är mindre än min nuvarande, därav försäljningen av vissa möbler. Däremot är balkongen större och så finns det... badkar!


Döttrarna med familjer ställer ännu en gång upp på mammans bostadsbyte... vilka underbara ungar jag har! Det ska bli så roligt, jag älskar ju projekt, både stora och små. Nu är det två månader kvar innan jag får de efterlängtade nycklarna men redan nu har jag i tankarna flyttat in. Och i badkaret rinner redan vattnet, jag släpper i en härligt doftande badkula... och snart kliver jag i!

Tack för ert engagemang, hoppas jag inte gjort er besvikna ni som trodde på storstilad utlandsflytt, starta eget, havsseglats eller kolonistugeköp. Många goda skratt har jag fått!

I onsdags träffade jag rara bloggvännen Meta, Blommor och sånt med koloni, och det blev ett så trevligt möte på Café Bagarstugan uppe vid Falu Gruva. Vi kommer att träffas igen i sommar och då hoppas vi att fler bloggvänner vill hänga på. Tack Meta för en rolig eftermiddag!

Sköt om er och ha en fin allhelgonahelg.

23 kommentarer:

Ezter sa...

Grattis! Lite rätt hade jag då! Flytt var givet, men i lite annan modell gissade jag :)
Låter mysigt och vi kommer väl att få se bilder! Kanske inte av dig i badet, men annars ;)
Din köksö blev fin även som soffbord!

Meta sa...

Visst var det en trevlig eftermiddag vi fick. Du såg så lycklig ut när du pratade om din nya lägenhet så det kommer säkert att bli bra. Lycka till.Nu är min lilla utflykt slut så jag vänder söder ut idag Hoppas du har det jättebra tills vi ses nästa gång. Tack för den fina boken Har lite svårt att hålla mig för att börja läsa innan jag kommer hem. Den kommer att bli bra nu i vinter när jag är hemma.
Ha det fint
Kram Meta

Winkel's Crazy Ideas sa...

Gratulerer :)! Jeg er så enig med deg ang. badekar, et badekar er gull verdt :) Pam

Huset bakom lindarna sa...

Så härligt med din flytt till drömboende! Förstår att du ser fram emot det med badkaret på hedersplats.
Här har vi badkar, men hur ofta tror du att jag badar, nej sällan!! Det är emellertid jättebra när jag schamponerar Julie. Hoppas att det blir lugnt där mitt i centrum, fast man missar ju inte vad som händer när man bor så. Vår första lägenhet hade hiss ner i en galleria med olika affärer. Vi flyttade när första barnet var två år.
Ha en fin helg!
Kram/Finas mammis

lisashus sa...

Men åååååh så kul att du får ditt badkar! Jag vet att du har nämnt det tidigare - besvikelsen över att det inte fanns badkar!
Då förstår jag försäljningen av dina möbler! Klokt av dej att göra dej av med en del och inte försöka knöka in dem ändå.
Jag misstänkte nog att det var flytt på gång.... till något oemotståndligt,.
Stor balkong också - det är verkligen jättehärligt!
All lycka till dej och flytten framöver!
Kramar
Lisa

Mycket annat & lite betong sa...

Aha, ett badkar! Du är som min dotter, tycker att ett badkar är bland det viktigaste...de håller på att göra om hemma för att få in ett badkar.
Så roligt med ny lägenhet och STÖRRE balkong så du får plats med fler blommor.

Trevlig Allhelgonahelg!
Kram Agneta

Rosor och ruiner sa...

Vad spännande och kul med flytt, det skall bli roligt att få se hur du får det på nya stället! Och bada ja, fast jag har ett så var det längesen nu, men nu blev jag sugen när du beskriver det, kanske skall slå till med ett bad ikväll!?

Kram Gunilla

Skaparglädje sa...

Så härligt. Klart du ska ha en lägenhet med badkar.
Trevlig Helg!

A House With A View sa...

Men vad jättekul!! Jag hade ju just en flytt som en tänkbar förändring :) Och så härligt du skriver, jag blev ju för tusan helsugen på att hoppa i karet här hemma om det inte vore för att jag slänt ut det, fniss :) Men jag planerar för ett nytt kar när det blir dags för renovering :)

Fint vardagsrum du har, ser ombonat och trevlig ut! Många vackra ting.

Många kramizar aka

Rosa i huset i vitt sa...

Grattis till flytten ..ja badkar vore nåt ibland ..har inte haft nåt sen 1987 då vi flyttade hit ...men så skönt det skulle vara att få ligga och njuta ..ha det så bra
kram Rosa

Annica sa...

Vad härligt! GRATTIS!
Förstod nog att det var en flytt på gång... men var och hur!?
Det här kommer att bli toppen! Hiss och badkar, kan det bli bättre!? :)

Ha en fin helg!
Annica

Villa Ryttarängen sa...

Men vad roligt! Att flytta är kul fast jag har ju svårt att skiljas från mitt älsklingshus ...Annars hade jag nog flyttat oftare Badkar saknar jag med så jag får fortsätta släpa in zinkbadkaret när jag blir badsugen. Kraaaaam Pia

Vardag och flärd sa...

Så skönt att få veta vad du ska hitta på! Det går några varv i livet innan man hittar hem, nu har du bott i lägenhet en tid och vet vad du saknar, badkar är skönt att ha och en större balkong är du säkert i behov av. Tur att du inte behöver vänta så länge, tiden går fort.
Ha en härlig helg, fina bloggvän!
Kramar Eva

Unknown sa...

Kul med flytt, lite tråkigt att sälja av saker som man kanske innerst inne inte vill? Härligt med badkar, vi flyttade för 1 månad sedan och har inte något badkar längre. Jag badade inte ofta, men ändå vill man ha det ''utifall att''.. ;-)

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å jasså du skal flytte din luring , det var jo det jeg trodde , men jeg trodde at det var en mann med i bildet . Det blir sikkert fint og med badekar og greier , så deilig !!! Det savner jeg veldig også ! Så gøy med flytteplaner ! Fin lørdag til deg ! Klem

Blommiga Rutan sa...

Giod morgon

Grattis till nya lägenheten! Förstår dig verkligen , det är så avkopplande att krypa ner i ett hett bad. Och stor balkong! Så härligt!
Receptet på Broccoli al Forno låter jättegott , det ska jag prova nästa helg. Så mysigt att träffa döttrarna, den största gåvan i livet. Idag ska vi fira äldsta dottern som fyllde 32 år i torsdags . Tänk så fort tiden går! Tycker nyss hon var liten.

Fin Alla helgons helg till dig
Kramar Anncathrine

Rost och rädisor sa...

Grattis till nya lägenheten! Säkert inte lätt att få tag i drömlägenhet och i centrum dessutom.
Väldigt söta näsor på tråd : )
Ha det så fint i helgen
Anette

Eleonora sa...

Så blev det officiellt med din flytt! Underbara döttrar har du som ställer upp och bär och grejar till det för dig. Man får fina barn när man är fin själv, och det är du ju verkligen.

Vemodigt att lämna nuvarande kanske, det var så fint och ombonat där. Dom kommer nog att sakna till trädgårdspyssel där! Men underbart att du får det du längtat efter så läänge - badkaret och även större balkong. Det blir som gjort att få besöka dig på en kopp kaffe när man kommer ner till stan. Räkna med besök!

Och please kom ihåg mig till bloggbesöket på Bagarstugan. Kanske är man i faggorna även då.

Ha nu en skön höst och klura ut alla projekt du ska genomföra. Bordet blev sättefint som soffbord!!!

På tisdag är det dags för mig. Många kramar från
Eleonora

Lena sa...

Härligt!!! Ja, man måste ordna det för sig, så man trivs!!!!
Soffbordet blev verkligen snyggt och det där med större balkong låter ju underbart.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Lena

G:a Affären sa...

Men så roligt med en flytt och det läget! Jag gissade på en flytt men trodde du träffat en man, ok badkar är väl så betydelsefullt, fniss. Och jag förstår dig, att krypa ner i ett varmt bad är så välgörande.
Ja till sommaren är vi minst tre!

Önskar dig också en fin helg!
Kramar
Cia

Merja sa...

Så det blev flytt i varje fall...kanske inte av det slaget som jag skrev, men ändå:)
Ett badkar är ju inte dumt och större balkong= HÄRLIGT!. Vi slog till med ett Spabad i år. Där kan vi glöta året om fast utomhus. Det är vardagslyx på hög nivå, tycker jag. Vi åker ju sällan utomlands och det här kan vi kliva i var dag om vi vill:)
Ha det gott!

Steekjes en Stygn sa...

Oj, att flytta igen för badkarets skull. Men jag förstår när lederna måste mjukas upp är det underbart. Och en större balkong är verkligen fint. Det blir spännande inlägg från före och efter kan jag tänka mig.
Önskar dig en fin vecka.
Anje

Ps:som tur är har jag inte ont men tråkigt. Kan verkligen inte göra något.

September sa...

Grattis till nya bostaden, låter som ett mycket trevligt projekt tycker jag och jag ser redan fram emot att få kika in i nya lyan.