3 juli 2015

Nästan som ett citrusträd!


Jag hade bestämt att inte ha nåt citrusträd på min medelhavsbalkong i år, men... nu har jag fått ett träd som doftar citron och är mycket likt ett citrusträd... om man tittar fort! Har haft flera trevliga besök den här veckan och fått så fina blommor, bland annat detta söta träd som är en Lantana, Eldkrona, en verbenaart som jag aldrig ägt tidigare.


Det riktigt lyser och som sagt, det doftar underbart av citron när man rör vid det. Står i hörnet på min balkong och ska tycka om sol och värme, (vilket det fått mycket av i alla fall de senaste dagarna då temperaturen varit och nosat på 30-gradersstrecket här). Tack L, för en så fin och passande blomma!


Väninnan A hade med sig en fantastisk bukett med både ängsblommor och rabattblommor, en riktig bonnbukett... som mormor kallade blandbuketterna hon ofta kom med. Tack A, för en trevlig tisdagsfika på balkongen.

Nu har vi fått för allt gnäll om regn och kyla! Visst är det underbart med värmen och solen som kommit, men måste det då bli extremt åt andra hållet? Men... vi njuter och kvällarna är fantastiska och om jag inte vore en sån hopplöst kvällstrött människa skulle jag sitta på balkongen hela natten, iallafall nästan hela...

Ha en underbar helg!


Ps...


Nu har hon vågat klättra upp på högsta nivån, Maja! Och direkt blev det favoritplatsen...

13 kommentarer:

Ezter sa...

Vilket härligt träd du fått!

Merja sa...

Eldkrona, vilket passande namn. Visste inte att de doftade så. Härligt:)
Ha det gott! ...och grattis, gissar att du fyllt år...

lisashus sa...

Oj, vilken häftig blommar! Har aldrig hört talas om, men åh, vad man lär sej här på bloggarna!
Helt underbar och lyser verkligen på din balkong! Tänk, att den doftar citron också!
Bonnbuketter är nog nästan de vackraste buketterna. Nu när man kan gå ut och bara plocka av det som finns. Här har blåklockorna börjat slå ut, i mängder vill jag lova! De blir fina i bonnbuketterna!

Så nu har lilla kissen hittat upp till tredje avsatsen! Åh, vilken härlig bild på mjuka och goa tassar! Jag kan tro att ni njuter av varandras sällskap!

Ja, värmen är helt otroligt och så plötsligt! Igår var det nästan outhärdligt! Men...nej man ska inte gnälla - kvällar och morgnar är bästa tiden och att sitta och njuta i skuggan är ljuvligt!
Kramar
Lisa

Blommiga Rutan sa...

God eftermiddag!

Vilket fint träd du fått! Ett sådant blir jag sugen på, måste försöka hitta ett, tror inte att det kanske är så lätt, har aldrig sett något.
Skulle också gärna vilja ha ett citronträd men tycker att dom är lite dyra, vet ju inte hur dom klarar sig och om man lyckas med att övervintra det. Tråkigt om man köper en så dyr växt och så trivs den inte, vissnar efter några veckor. Det här var jättefint som du fått och extra bonus med doften!!!
Åhhh, blandbuketter, ängsblommor och rabattodlade, såååå fint.

Ja, visst är det underbart att sommaren äntligen kommit.

Önskar dig en skön, solig helg ( och till Maja också förstås)
Kramar Anncathrine

Blommiga Rutan sa...

Hej igen!

Två saker glömde jag.
Då får du verkligen vara glad som inte haft något problem med din dator! Det här är min andra dator nu sedan jag började med bloggen och båda två har varit inlämnade på service flera gånger, och krånglat och krånglat, ibland har det räckt att ringa supporten och få hjälp.

Glömde också fråga om du har något Instagramkonto?

Kram

Vardag och flärd sa...

Eldkronan är så spännande med färgskiftningarna men jag visste inte att den doftar, har aldrig haft någon själv. Bonnbuketten är nostalgi, när jag var barn och tanter besökte varann och hade plockat ihop vackra buketter, jag glömmer aldrig färgerna, dofterna och samtalen kring blommorna. Vackert!
Kan hålla med dig om att för mycket värme vill vi inte ha, inte mer än 25 grader. Men vi ska nog inte klaga, våren har ju varit så kall.
Du ska ha en fin helg tillsammans med lilla vågliga Maja!
Kramar Eva
Ps. Jag jobbar minst en vecka till innan semester, du är rar och fin som undrar.

Skaparglädje sa...

Tittar in för att önska dig en fortsatt skön SOMMAR!
Kram från Anne-Lie

Unknown sa...

Underbart vackert träd!! :-)

/Therese

Linda sa...

Wow!!! Beautiful! :)

Eleonora sa...

Vilka underbara blommor du har fått och din balkong ser så vacker och fin ut! Det var ju ganska högt upp till tredje våningen så nog får man säga att du har en liten modig Maja-

Ha det gott i värmen och drick mycket vatten- Kram kram

Rost och rädisor sa...

Klart kisse vill vara på toppen med god utsikt över vad du har för dig. Här har just den ene kissen kommit in och lagt sig i sängen efter nattpasset ute och den andre var bara inne för frukost och sen ut igen för att sova i bersån.
Vilken färgglad balkong med pelargoner, kanna och nya verbenan. När du kryper närmare med kameran känner jag igen både blad och blommor. Trevligt att den doftar också!
Allt gott
Anette

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

For et herlig bilde av Majas puselabber ! Herlighet for et fantastisk tre du har fått , jeg har aldri sett maken ! Sånn vil jeg også ha ! Så det er flere som er trøtte på kvelden ja . I går sovnet jeg i stolen kl. 23 , en halv time , så gikk vi ut kl hlv ett i natt og tente bål i bålgryten :) God klem til deg .

G:a Affären sa...

Vilken härlig bild med Maja på högsta nivån och hennes söta rosa tår!
Tänk jag tror det är mer givande med det där trädet än ett citrus, så otroligt fint det är. Nu har du verkligen fått till det mysigt på balkongen, och idag sitter du säkert där ute i solskenet. Du och Maja!

Kramar /Cia