4 september 2015

Septemberbalkongen...


... är inte rolig. Efter skyfallet som forsade fram här för någon vecka sen så hämtar den sig inte. Nästan alla pelargonstänglar bröts eller la sig ner och det var bara att ta bort dem så mer rumphuggna blomlådor har jag aldrig haft! Svartögat blommar iallafall vidare men resten av växtligheten är katastrof. Nu är det inte kul att sitta här längre, jag gör det bara när solen är framme, som den var en liten stund idag.


Har börjat läsa en nyutkommen bok som verkar bra, samma författare som skrivit Fågelburen, tipsar om den i ett kommande inlägg. För övrigt vill jag inte göra nånting annat än att skriva. Och för det har vädret varit perfekt några dar!

Trevlig helg!

19 kommentarer:

Ezter sa...

Oväder slår hårt! Fin bild på bok och äpple :)

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Men Svartøye er frodig og flott da ! Her i distriktet har det vært real flom . Folk har kjellerene fulle av vann , butikker og jorder , alt er flytet over , ganske så tragisk , hva det materiellle anngår. Gleder meg til å høre om boken . God helg ! Klem

House and Garden by Bia sa...

det må vara september, men idag har vi haft sommarvärme och soligt hos oss...sååå härligt, jag satt ute och läste en stund...springer mellan tvättstugan och köket och trädgården, hahaha....det blir mycket fix efter en utlandsresa ;))
Trevlig helg!
Bia

Huset bakom lindarna sa...

Så du skriver!? Låter spännande! Jag har en dotter som också har någonting på gång och jag ser fram emot att få läsa hennes alster. Jag försökte mej också på en gång i tonåren att få till en bok, men gav upp och kastade allt. Idag tycker jag att det skulle varit roligt att ha haft det kvar.
Ja regnet ät inte nådigt mot våra pelargoner. Men snart har de gjort sitt för den här säsongen.
Idag har vi dock en härlig sensommardag, men nytt regn väntas i morgon.
Ha en fin helg!
Kram/Finas mammis

Elzie sa...

Här är det kallt och dimmigt på morgnarna när man kör till jobbet. Tur man är ute i god tid!
Så tråkigt att dina pelargoner gick förlorade. Här kom det inte så hårt, tack och lov.
Det lät spännande det där med att skriva. Kommer det månne ut nåt nytt, haha?
Ha en fin helg.
Kram Elzie

Agneta Tellander sa...

Ja nu gör hösten sitt intåg. Älskar september min favorit faktiskt. Lugnare, en viss mättnad infinner sig och en önskan att påbörja nya projekt. Ta fram ljus, krypa upp i soffan med god bok eller stickning. Lite te eller ett glas vin, så är jag rätt nöjd. Men visst är det skönt med en solglimt då och då. Plockade kantareller och blåbär idag, finns massor fortfarande. Härligt!

Jord under naglarna sa...

Vad tråkigt, men svartögat är bedårande i alla fall! Mina krukor på balkongen drabbades tyvärr av torka och några hamnade på komposten. Det är lätt att glömma när altanstunderna blir färre och färre.

Trevlig helg!

PS. Ska kolla in vad du skriver om Fågelburen. Jag brukar aldrig påbörja en bok utan att läsa ut den, men med den gjorde jag det och jag har tänkt att det nog var omkringlivet som gjorde det snarare än boken?

Vardag och flärd sa...

Fågelburen har jag läst, nyfiken på vad du kommer att skríva om nästa bok.
Ja, pelargoner gillar inte regn och blåst men jag tror nog att du kan få några fina balkongdagar ännu.
Så du skriver - hoppas det blir en bok! Har funderat om du inte skriver ännu en bok, jag har ju din förra som jag tycker så mycket om.
Önskar dig en fin helg, rara vän!
Kramar Eva

lisashus sa...

Trist när vädret inte är gynnsamt för balkonglivet! Du lyckas ändå skapa en stämningsfull balkongbild!
Det låter spännande med ditt skrivande...! Kanske någon ny bok?
Tackar för tipset om din läsbok just nu! Själv hinner jag inte läsa just nu, men hoppas på det senare!
Ha en fin helg!
kram
Lisa

Erikslundsliv sa...

Vilket oväder vi hade onsdag och torsdag! Mina krukor blev också helt dränkta. Förra vecka slog åskan sönder både internet och parabol här hos mig, men det är fixat nu. Nu vill vi ha soliga, fina höstdagar, eller hur?
Trevlig helg!
Kram, Ann

Meta sa...

Tyvärr är det väl det vi får framöver nu när hösten börjar dra in. Sommaren var så kort i år så det skulle allt vara bra med lite mer värme att fylla förråden med.
Ha det så gott du kan på din balkong i höst, det kan vara skönt då med.
Kram Meta

G:a Affären sa...

Det skyfallet kom över oss också, körde hem på treans växel och torkarna på högsta hastigheten.
Så bra att du vill skriva, det är inte alla som har den förmågan!

Kramar /Cia

Lena sa...

Ja, dessa skyfall! Kan det inte bara regna lite normalt någon gång....
Ha en skön lördagskväll!
Kram Lena

Rosor och ruiner sa...

Nog för att regn behövs, men inte så kul när det förstör.... Men det kommer nog härliga dagar igen!
Skriva... en ny bok på gång...? Spännande!

Må gott!
Gunilla

Helena sa...

Vackra bilder på äpple med bok, men så tråkigt med regnet som skadat dina växter. Inte roligt alls! Hoppas att din lördag varit fin. Önskar dig en solig söndag. Kram

Rost och rädisor sa...

Tråkigt när växterna blir förstörda. Här frestade augustitorkan ordentligt och det blev höst på en gång, sen kom spöregn ch blåst och bröt av många växter. Mycket jobb utöver det vanliga helt plötsligt. Det kan vara skönt att dra sig tillbaka med en bok i soffhörnet, särskilt när det är busväver runt knutarna.
Allt gott
Anette

Snäckskalsdalen. sa...

Men på bilderna ser det fint ut i alla fall, på din balkong! Och att sitta och läsa bok, det bästa som finns, och så har du börjat/fortsatt skriva, det låter spännande! Hoppas det blir fortsättning.....
Agneta kram

Annica sa...

Det ser så fint och trivsamt ut på din balkong!
Skönt med mysdagar ibland!
Kram och ha en trevlig söndagskväll!
/ Annica

Margareta sa...

Bilden på Svartöga och hatten är så fin.Men vädret kan ställa till det. Ännu mer sårbart är det förstås när man har en liten yta,som en balkong.
Här regnade det massor igår och idag har nordanvinden gjort sitt intåg.Växterna i krukor gillar inte detta....Men det är ju faktiskt lite höst.Hoppas iallafall på en fin ny septembervecka.
Så spännande att du skriver...bok...??
Ha det så gott!
Kram Margareta