11 april 2016

En grön och skön vilding i köket


Så här års så kan jag inte få nog av det gröna fräscha! Jag är så glad över att vildpelargonen Fragrans verkar trivas. I höstas skickade en av mina äldsta bloggvänner Lisa, Lisas Hus, små skott av den till mig. Nu törs jag säga tack, rara Lisa... nu när skotten tagit sig! Få se om den kommer att blomma lika bra hos mig som hos dig? Om inte så gör det inget, doften från bladen är tillfredsställelse nog.


Dess blad doftar helt underbart gott när man kommer åt dem! För flera år sen hade jag en vildpelargon som blev ofantligt stor men den hade inte doftande blad. Förmodligen finns det många sorter. Jag är så glad över min fådda! Snart kan jag visa andra fådda skott också... Ann, jag tror de tar sig!

Knopparna i förra inlägget är mycket riktigt lönnblommor. Nu har även små lönnblad börjat slå ut, jättesöta är de. Tänk så mycket man får veta genom bloggen!

Underbart söndagsväder har vi haft, solen värmde så skönt och nu är det hög tid att städa på balkongen. Oj, vad jag längtar efter balkonglivet!

Ha en fin måndag alla vänner.

14 kommentarer:

Merja sa...

Fin. Det är härligt med dom där doftande! Just nu har jag en med äpple, lavender och cola. Här städades altan på framsidan igår:) Nu vill man gärna ta med sig kaffekoppen ut.
Ha en bra vecka!

Ezter sa...

Vi fick ingen sol igår, men idag är den uppe :)

Meta sa...

Det är så kul med årstiderna för alla har sina specielle blommor.Just nu är det pelargonerna vi väntar på jag njuter när jag ser dom växa mer och mer för var dag som går. Ska bli kul att se hur blommorna ser ut. Jag har åxå en vild en som jag inte vet vad den heter (tjuvskott du vet)Någon gång hittar jag säkert en lika dan, brukar göra så.
nu ska du gå på mässa med såg jag vinsten är din hos Isa såg jag Grattis hoppas du hittar nåt speciellt. Vet inte om jag ska gå än.
Ha det gott idag i solen jag är på kolonin och målar.
Kram Meta

Erikslundsliv sa...

Underbart med det ljusa gröna nu på våren! Som du säger, man får inte nog. Så kul att skotten verkar ta sig! Bara de kommer igång så växer de så det knakar sen. Kanske trivs den på balkongen i sommar också?
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

lisashus sa...

Åh, så glad jag blir, att den tog sej! Ja, detta är en tacksam blomma,och den vill väldigt gärna blomma med små vita blommor, men du får vara lite tuff mot den och klippa till den när den börjar bli lite för gänglig. Det gäller att hålla den lite "buskig" liksom. Så roligt att du ville visa den och att den är så fin! Jag tror nog att alla blommor trivs hos dej.

Kul att du fick veta svaret på din kvistblomma! Den är verkligen vacker!
Så härligt att njuta just nu, för man njuter verkligen av det lilla som kommer, sen blir man säkert mera van vid allt grönt överallt.
Ja, ballkong- och trädgårdslivet är det som hägrar just nu.
Lite kallt på min balkong fortfarande, men betydligt skönare på torpet, som är mera skyddat!
Ha en underbar dag!
Kram
Lisa

Snäckskalsdalen. sa...

Du med dina gröna fingrar är väl den rätta att få ett skott att ta sig. Den ser helt ljuvlig ut och hoppas att den kommer att blomma, men gör den inte det så är den ju så fin så här också!
Härligt med pelargoner, men jag får inte den enklaste att överleva så jag har lagt ner det och gläder mig åt att titta på andras i stället.
Agneta kram

Mycket annat & lite betong sa...

Så roligt att skotten tog sig! Vad blir det för färg på blommorna? Låter härligt med balkongstädning.

Kul med målningen också!

Kram Agneta

Isas Trädgård sa...

Härligt med doftande pelargoner - har också några som jag brukar dra med fingrarna över.
Det skall bli kul att se hur du inreder balkongen i år, vilket tema du skall ha. Visst skrev du något om rosa i fjol ?
Ha det så gott och njut av din doftande skönhet !
Kram/Isa

Browneyedgirl sa...

Älskar pelargoner :) Tänkt så ljuvligt det varit ute. Man blir så glad. Fin blogg du har :)

Vardag och flärd sa...

Så fin den är och jag har sett den på Lisas blogg. Har några doftpelargoner men just den har jag inte. För några år sedan sådde dottern vildpelargon, de ville inte riktigt komma igång men en pinne finns kvar och bladen doftar - och nu är det knoppar.
Ett strålande vårväder har vi nu och det är så roligt med trädgårdspyssel för just nu hinner jag se allt som händer i trädgården.
Ha en fin vårvecka!
Kramar Eva

Rost och rädisor sa...

Pelargonen verkar trivas och extra roligt när skotten kommer från bloggvän! Och så har du de fina gardinerna i bakgrunden. Har nämnt det tidigare, men jag säger det igen. De är ursnygga!
Allt gott
/Anette

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Den var fin ! Så koselig med noe lyst og grønnt inne nå. Går det bra med maleriet ditt ? God kveld til deg ! Klem

Lena sa...

Vilken underbar grönska!
Ha det gott i vårsolen!
KrAm Lena

MårsArt sa...

Pelargoner hör till de blommor som jag tycker bäst om. Någon vildpelargon har jag aldrig haft, men däremot dr. Westerlunds som är en av favoriterna. Jag har fått två stycken som jag tyvärr lyckats ta död på. Jag får gå på jakt efter dr. Westerlund senare i vår. Ja, inte doktorn själv...jo förresten, kanske bättre med en riktig doktor...han kanske överlever...
Kram
Agneta