3 april 2016

Kalas, vernissage och papegojan Rosa


Snart blommar de i södra delarna av landet, här tar det en stund till. Kan inte få nog av dem! Skulle lätt kunna äta upp dem...


Den här helgen har jag varit på Ellas tolvårskalas och på väninnornas vernissage Två vänner - två uttryck. Deras måleri/broderi och papper/textilcollage inspirerar alltid våldsamt mycket. Jag skulle så gärna vilja sätta igång men väntar ännu på att den där riktiga lusten ska infinna sig. Jag har kommit så långt att jag ställt upp lilla fältstaffliet i ett hörn. Men... där har det stått med orörd duk i säkert tre veckor nu. Hur länge ska man behöva vänta? Jag tittar på den tomma duken varje gång jag går förbi. Och så hittar jag på annat att göra...


Mitt nya husdjur papegojan Rosa tyckte att det var en utmärkt plats att mellanlanda på. Det får hon gärna för hon är på intet sätt levande utan är inhandlad på Rosendals trädgårdar förra helgen. Det gick bara inte att motstå hennes gulliga uppsyn!

Ännu mer kalasande blir det framöver när jag har ytterligare fyra födelsedagsbarn att fira. Hej och hå, april är allt en riktig kalasmånad!

Allt gott till er!

15 kommentarer:

Meta sa...

Ja ha du hon kanske kan ge dig en ingiv att måla någon dag när du ser henne sitta där. Roligt med utställningar och kalas Du har en hel del att se fram mot hör jag . Min kalas månad är över för den här gången som tur är.Jo visst börjar det blomma va pärlhyacinter hos mig nu men de är ynka små än ska du veta. Jag njuter hest av de inköpta ännu.
Ha nu en fin vecka
Kram Meta

Lena sa...

Fantastiska bilder på pärlhyacinterna! De är så vackra!
Lite sol o värme, så kommer nog inspirationen ;)
Ha en riktigt skön söndagskväll!
Kram Lena

Ezter sa...

Rätt vad det är kommer du på nåt att måla!

Rost och rädisor sa...

Rosa var verkligen söt och du är en mästare på att hitta rätt plats för varje sak.
Verkar krävande med en tom duk som står och skriker efter första penseldraget. Det hade jag inte klarat.

Allt gott
/Anette

Villa Ryttarängen sa...

Sätt igång bara vetja.. Börja med att måla av den rosa pippin. Kraaam pia

Vardag och flärd sa...

Ja, april är verkligen en kalasmånad, det är så många födelsedagar.
Jag hoppas inspirationen kommer till dig snart, duken ska ju inte vara tom.
Rosa är söt, du har alltid så härliga idéer när du pyntar!
Hoppas du får en fin vecka, kanske med lite målarlust!
Kramar Eva

lisashus sa...

Det är verkligen ljuvligt med dessa pärlhyacinter! Åh, så fina de är!
Jättesöt papegoja, och en oäkta kanske är lite lugnare att ha än en livs levande!
Åh, så kul att du varit på vernissaget! Hade gärna velat se och tycker att det är så kul att B.B äntligen kommit igång! Hon är så talangfull, precis som DU!
Kul om man kan bli lite inspirerad, och du har ju i alla fall tagit fram staffliet med duk och allt! :)
Att titta på andra är annars en rolig inspiration tycker jag! Få se om jag också kommer igång med något....nån gång. Just nu är det mest körnoter och arrangemang som upptar min tid. Men en dag hoppas jag ju...!
Önskar dej en jätteskön start på aprilveckan i morron!
Kramar
Lisa

Margareta sa...

Så härligt med dessa vita pärlhyacinter. Bäst att passa på så länge de finns.Jag har plockat min första vårbukett i trädgården idag. Mest krokus och någon scilla.Det blev en liten bukett vitsippor också...så liten,men ändå.
Vilken gullig papegoja som flyttat in hos dig. Hon kommer nog med glada tillrop en vacker dag, så du tar fram penseln... Och vips är tavlan där...
Ha en fin vårvecka!
Kram Margareta

Erikslundsliv sa...

Helt plötsligt en dag så kommer nog målarlusten ska du se! Vänta bara lite till, dessutom är ju staffliet fint som det är och Rosa håller koll på det åt dig.
Underbara pärlisar, de är ju så fina!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

Snäckskalsdalen. sa...

Pärlhyacinter är ju mina favoriter också. Och kanske är det så att jag tycker allra mest om dom vid den här tiden och inomhus, fina sen också, men det är något speciellt med dom!
Lilla Rosa är ju väldigt söt! Kanske en Gallah? Där fick jag till det, eller hur?
En dag, ska du se, då kommer inspirationen och du sätter igång att måla, man måste liksom förbereda sig på alla plan, tror jag, och så vips så är det igång!
Kul med kalas!
Agneta kram

House and Garden by Bia sa...

Ja det är fint med pärlisar...får nog ta och köpa mej några i helgen ;))
Det är liksom vår då ;))
Ha en fin vecka !!
Kram bia

Steekjes en Stygn sa...

Istället för att bara ha den vita duken ska du nog göra som min gode vän gör. Måla duken lätt i en färg du känner för. Då står du där snart och målar för fullt. Den vita duken inspirerar inte alls men en färgat..... Försök ska du se.
Lycka till med alla kalas.
Anje

MårsArt sa...

Pärlhyacinter, både blå och vita, är en favorit hos mig också. Just nu ersatta av små violer. Söt papegoja, och rosa! Jag har så roliga minnen när det gäller en mycket pratglad papegoja. Får nog berätta den på bloggen någon gång. Här finns en mängd tomma dukar som väntar på att målas. Jag har ingen brist på idéer, men svårt att bestämma VAD jag ska välja att måla.
Kram
Agneta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det hørte koelig ut ! Ja det blir spennende å se når du kommer i gang . Fin liten pappegøye ! Klem

Blommiga Rutan sa...

Vilka vackra pärlhyacinter.
Hoppas du kommer igång med målandet, det är ju otroligt avkopplande, måla och trädgårdsarbete, finns inget mer avkopplande tycker jag.
Svårt att få tiden att räcka till bara, började måla bakgrunden i september, oktober, sedan har det inte blivit mera på en tavlan, nu har jag glömt vad jag tänkte måla.Jaja, det får bli vad som helst, bara jag tar mig tid.
Så roligt med en massa födelsedagar i april.
Väldigt söt din nya lilla pippi, vid första anblicken trodde jag att den var riktig.

Önskar dig en skön helg med förhoppningsvis lite sol
Kramar Anncathrine