17 april 2016

Sagan om krukan som fick en ny identitet


Det var en gång en mycket praktisk kruka av ett sorts frigolitmaterial, visserligen nyinköpt för säsongen, men lite för stel, grå och naken för att riktigt passa in i stilen som råder på just den här balkongen. Därför beslutades att den skulle få sig en klänning av grenar... lite mer passande till sommarens tänkta rosa och blommiga tema. Och så här gick det till...


Jag la ut kvistarna som jag hämtat på kommunens risupplag och redan där klippt till i ungefärlig längd. Blandade de olika sorterna både i färg och grovlek och la dem mot väggen så de fick en rak nederkant.


Så fäste jag grenarna med häftpistol på långa band både upptill och nedtill för att få stadga. Lite pilligt, men det gick.


Så kunde jag resa upp allt med banden inåt och sätta det runt krukan, med den raka grensidan mot golvet. Jag knöt ihop banden på den del av krukan som skulle stå mot väggen. Det gröna trädgårdssnöret flätade jag mellan pinnarna och det gjorde att det blev stabilt. Nertill lät jag grenarna vara oflätade, det blev tillräckligt stadigt ändå. Så klippte jag till grenarna i överkant men behöll det lite ojämna utseendet.


Väl ute på plats tyckte jag att det gröna snöret såg väl tamt ut. Det behövde förstärkning.


Jag hade redan en rulle grovt hampasnöre liggande och fyra varv senare blev resultatet betydligt bättre!


Jag blev så nöjd över resultatet! Vilken skillnad mot den tidigare grå och raka krukan. Så... snipp, snapp, snut... så var krukans saga slut.

Så gick det alltså till när krukan fick en ny identitet. Och den håller säkert flera säsonger, sen är det nog dags för en ny klänning. Min tanke är att plantera en klematis i den... kanske en Summer Snow, en sort jag är så förtjust i. Den skulle få klä in den trista väggen bakom och gärna välla ner över balkongräcket till grannen också!

Ett steg närmare det efterlängtade balkonglivet. Men ännu är det bara april... med allt vad det innebär av väderlek... just nu duggregn här.

Ha en fortsatt fin söndag och en trevlig ny vecka!

20 kommentarer:

Margareta sa...

Vilken ide`!!!! så fin krukan blev!!!! Kommer att bli fantastiskt fint med klematis där. Naturliga grenar och grönska blir ju så fint ihop.
Och brödet i ditt förra inlägg ser så aptitretande ut. Tänk att ett så enkelt recept kan ge ett så gott bröd.Jag har tagit del av det tidigare och brukar baka det någon gång,då och då.nyttigt eller inte...men gott är det.
Här har vi regn och rusk idag. Och kallt är det också. Men nu ska jag klä på mig ordentligt och gå en runda i skogen med syster och Stina golden.
Ha en bra ny aprilvecka!
Kram Margareta

lisashus sa...

Men ååååh, så fint! Du är då verkligen en tusenkonstnär! Så jättefint det blev och jag kan verkligen tänka mej hur det blir sen med en ljuvlig klematis till, som bryter av det lite robusta!
Hampasnöret gjorde ju susen!
Såååå snyggt!
Kram
Lisa

Snäckskalsdalen. sa...

Ahhh, jag visste ju det!!! Att det skulle bli något alldeles särdeles! Och det blev det då verkligen. Så fint och så mycket liv istället för det lite tama släta och grå! Du har sån fantasi och du sätter igång och omsätter den också! Det blev jättefint och nu funderar förstås jag hur jag skulle kunna ta efter det hela!!!! Tycker om att det är lite olika färg på pinnarna också! Ger liv.
En Summersnow i måste bli perfekt!
Hmmm, jag är inte förvånad, men imponerad!
Jättefint!
Agneta kram

Ezter sa...

Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, men du är verkligen innovativ och har en fantastisk fantasi!

Rosor och ruiner sa...

Alltså du är ju så kreativ och pysslig, hur kommer du på alla smarta idéer?
Summer Snow, den är fin! Har en sån, som tyvärr ej har blommat, och ändå haft den två säsonger, så jag är lite trött på den, för stor blev den som bara den men ingen blomster... men jag kanske bara är otålig. Eller så är jag helt enkelt dålig på klematis.

Må gott!
Kram Gunilla

Villa Ryttarängen sa...

Fint och rolig idé. Pinnar kan man ha till mycket. Vi gjorde ju lite liknande med våra vattentunnor. Kraaam Pia

Anonym sa...

Jättefin!

Meta sa...

vad fiffig du är att klä en stor kruka hade jag inte tänkt på här blev det bara till små.Så snyggt det blev och en sån klematis blir nog toppen om du orkar med växtkraften.
Ha det gott och lycka till med allt
Kram Meta

MårsArt sa...

Men ser man på! Jag hade rätt i EN av mina gissningar om pinnarna och fint blev det också! Här är balkongmöblerna fortfarande fastbundna tur nog, för oj, vad det har regnat och blåst inatt. Tur att man kan roa sig inomhus...
Kram
Agneta

Vardag och flärd sa...

Du är fantastisk, vilken idé! Så snyggt! Jag undviker de släta, raka krukorna för det passar inte hos mig, men med en "klänning" ....
Ja, det är aprilväder men så ska det ju vara.
Ha en fin ny vecka, vännen!
Kramar Eva

Lena sa...

Så snyggt det blev och jag skulle tro att de blir minst lika snygg nästa år!!!
Kram Lena

Felix sa...

Du har så fantastiska idéer! Krukan blev ju ursnygg! Och snart går det nog att börja balkonglivet...

Vårhälsningar
Elisabet

Merja sa...

Super snyggt! Kommer att bli väldigt fint med Summer Snow. Den jag har växter dåligt så nu har jag klipp ner den...kanske sätter den bättre fart i år.
Ha det gott!

Erikslundsliv sa...

Vilken bra idé! Du är så påhittig och det blev jättefint!
Snart kan du börja plantera och börja njuta. Fast man njuter ju när man börjar fixa inför säsongen också. Allt har sin tid och sin charm, eller hur?
Ha en fin måndag!
Kram, Ann

Black Iris sa...

Men vilken strålande idé och extra fint blev det av att inte alla pinnarna hade samma färg.
Här har vi inte haft mycket till vår än så länge. Vi har väl suttit på balkongen några gånger men mer är det inte.

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Hej igen!
Jo, jag vet ju det, att det bara är april och jag vet ju hur vädret kan vara då, men vet du, vi har inte haft en enda hel dag med sol så långt tillbaka att jag tror det var när vi hade snö i januari! Även min optimistiska Omgivning kan inte heller minnas att vi haft det, och han ser allting från den ljusa sidan! Det är lite tråkigt med allt regn, du vet blöt hund och allt man måste palta på sig.....det är så lätt när solen skiner och det torkar upp! Cykeltur är inte att tänka på, men det var roligt att du kom hem med mer än en fröpåse, jag undrar också varför det oftast blir så!!! Men kul är det.
Kramar

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ojj så fint det ble da ! Tålmodig du med det pusselarbeidet , det må jeg jammen si. Ønsker deg en fin uke ! Klem

Eleonora sa...

Fantastisk förvandling den trista krukan har genomgått genom dina flinka fingrar! Verkligen vackert och du har alltid så många fina idéer - du är den ultimata designern!

Har läst tillbaka i din blogg därför att jag varit frånvarande och på resa och inte hunnit med tidigare. Du har fortfarande så många strängar på din lyra och gör förändringar hela tiden i ditt redan så vackra och fina hem. Blir spännande att (ev) få se härligheten inom en inte alltför lång tid. Planerar nämligen ny resa och låter höra av mig om du är ledig och fri då.

Lyckliga du som nu har balkongen färdig - bara det rosa återstår och för den saken måste det ju bli litet varmare.

Hos mig har gubbarna precis sopat gatan. Jag har plockat bort mina träplattor från golvet, skurat räcket på insidan och svabbat golvet. Har även sett ut ett nytt golv som ska läggas in och fått upp en liten låda med blå penséer. Så det är på G även hos mig. Snart så är det klart - kanske. Funderar på att skaffa ny soffgrupp - ska se vad IKEA har att erbjuda.

Ha det gott och nu väntar vi på värmen.
Kram från
Eleonora

Blommiga Rutan sa...

God eftermiddag!

Så fint! Blev verkligen som en helt annan kruka, tänk så fint med så enkla medel, men mycket fantasi och kreativitet.
Ojojo så vackert det kommer att bli med Summer Snow där i, en ljuvlig klematissort, har den på två ställen.

Ha nu en fin fortsättning på april och hoppas att det kommer lite skönare väder,här blåser det och är riktigt kallt idag.

Kram Anncathrine

Agneta Tellander sa...

Fiffigt och kul! Blir säkert fint på din balkong. Härligt att planera nya projekt i vårens tid! Håller på i min stuga varje dag. Njuter av kaffe ute i vårsolen och lyssnar på alla fåglar som håller konsert. Laddar för nästa veckas operation. Blir nog ett tag i Falun då. Kanske kan vi ses beroende av hur jag mår efter ingrepp. Kramar så länge