6 april 2016

Vår i köket!


Även en ytterst gråmulen och duggregnig dag som gårdagen var så blev det vår i mitt kök när jag bytte gardiner. Så ljust och befriande! Jag blev ju till sist ganska bra kompis med de jag sydde i höstas, de betydligt brokigare gardinerna. Men nu när jag bytt så kan jag andas mycket lättare igen!


Samtidigt fick vitrinskåpets dörrar tillbaka sin sommarspets och jag känner mig så vårglad! Nåja, allt har sin tid och i höst kanske jag tycker tvärtom, vem vet? Så här och så här såg det ut tidigare.

Sopbilarna har gjort sitt på gatorna så jag har inte längre nåt att skylla på. Fönsterputs är mitt värsta och tråkigaste jobb... trots att det blir fint efteråt. Men nu är köksfönstren putsade!

Önskar er en fin fortsättning på veckan!

14 kommentarer:

Meta sa...

Så vårfint och ljust det blev hos dig. Ja men du, på hösten vill man "boa" in sig lite mer så de passar perfekt då. När ljuset kommer ute vill man ha in det, så är det bara. Här ska också bytas ut i köket och sovrummet idag Påsken är ju över för ett tag sedan. Regnet ger en lite sån inspiration när jag inte an vara på Kolonin.Kan inte förneka att jag hellre hade varit där. Men "Var sak har sin tid"
Ha nu en bra mitt i veckan hos dig
Kram Meta

Melody and M.E sa...

Vilken härlig vår- och sommarkänsla du har i ditt kök! Fönsterputsning skulle vi behöva abonnera på,
här är de inte rena många dagar i sträck! Tror det är mycket smuts i regnet här nere vid Sydkusten!
Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
Kram M.E

Erikslundsliv sa...

Åh, så fint det blev! Nu kommer våren till helgen med sol och lite varmare ska du se.
I höst vill du nog ha det lite ombonat igen och då känns de andra gardinerna bra. Allt har sin tid!
Gulligt med spetsen i skåpet också!
Ha en fin dag trots ösregnet!
Kram, Ann

Ezter sa...

Tänk att det gör sådan skillnad! Våren är ju lite skir, så det är säkert därför man vill ha ljust och tunt då :)

Black Iris sa...

Åh, vad härligt med nyputsade fönster och fräscha vårgardiner. Jag får nog ta tag i det också snart. Du har det så jättefint där i ditt kök..

Kram Maidi

lisashus sa...

Åh, dina fina gardiner! Jag gillar dem verkligen, både skira och lite attityd har de, och ramar in fönstren så fint. Du har verkligen vårfint och vackert hos dej på alla sätt! Så skönt att ha fönstren putsade! Nån gång kanske jag kommer dit jag också! Fullt upp med min trädgård just nu, innan allt börjar växa upp för mycket.
Så ni hade grådag igår? Tänk, så olika det kan vara! Vi fick sol och +17 - bara sådär...! Lika grått och kallt idag igen! Tala om väderväxlingar!
Det gäller att ha tålamod den här tiden!
Ha en fin dag!
Kram
Lisa

Lena sa...

Alltid lika härligt att byta till något ljust och luftigt så här på våren! Sedan vill jag gärna "boa" in mig till hösten ;)
Fint blev det!
Kram Lena

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja det er en sånn vårting , vaske vinduer og bytte gardiner , det gir alltid en god følelse etterpå. God kveld til deg ! Klem

Carina sa...

Hej ! Hittar in till din blogg av en slump och läser att du tagit ett beslut om flytt och tänker, vad klokt och modigt att ta ett beslut åt rätt håll. Hälsningar Carina från Kiruna

Vardag och flärd sa...

Håller med dig om fönsterputsning, det är så himla tråkigt.
Dina ljusa gardiner tycker jag mycket om, tyckte om de andra också mycket, men det känns skönt med skira om släpper in ljuset. Du har det så trivsamt i ditt kök.
Önskar dig ett fint veckoslut och en trivsam helg!
Kramar Eva

Felix sa...

Så vårfint du har gjort det! Jag minns de där gardinerna från förra året. De är så fina med sin volangkant.

Du får köpa en fönstertvättmaskin, så går fönstertvätten som en dans sedan... ;-)

Vårhälsningar
Elisabet och Felix

Jord under naglarna sa...

Härligt!
Jag ska nog också ta ett rejält tag med fönstren nu. Det syns som så väl att de inte är rena nu när solen ligger på. :)

A House With A View sa...

Sååå fina gardiner! Stort gilla på volangen, vad charmigt!! Och jag gillar de andra gardinalternativen också, bra val, vackert!

Ja du, här har du en till som behöver fixa fönsterrutorna, urk... ett slitgöra som tyvärr måste göras... Och jag har ju en heeel del rutor på huset, pust!

Kul att du gillar min tvättstuga! :) Ja vi har gjort flera rum klara i huset men ännu återstår faktiskt flera, pust! Och inte minst framsidan av huset/gården, det fattas som sagt inte projekt :)

Kramar aka

House and Garden by Bia sa...

Åhh jag behöver också putsa fönstren, men jag väntar till jag byter gardiner, och jag måste få tid till det, tycker det är fullt upp hela tiden !!
Jaja...nästan iaf....nu kommer dottern hem i natt efter att ha varit i Mexiko i sex veckor !!!....oj så roligt det ska bli att få krama henne igen ;))
Ha en fin helg !!
Kramis