4 maj 2016

De första vitsipporna...


Under en promenad häromdagen gick jag förbi ett litet skogsparti och där fanns de. Så stora! Jag plockade en bukett och nu njuter jag över mina första vitsippor. Jag har inte letat för då hade jag nog hittat dem tidigare. De står på köksbordet och jag blir så glad när jag ser dem.


Det verkar som vi kan vänta oss vackert väder framöver, äntligen kan vi ta av oss vantarna... inte en dag för tidigt!

Njut av den här tiden... ha det gott!

10 kommentarer:

Ezter sa...

Här har vitsipporna blommat länge. Massor av dem och de är lika fina fortfarande. Men inte en enda har jag plockat...

lisashus sa...

Ja, vilken lycka att få plocka de första vitsipporna! Nu får jag nästan uppleva det igen -genom dej! Här har vitsipporna nästan blommat över nu, och gullvivor och pärlhyacinter tagit över. Jag väntar bara på att mina körsbärsträd ska börja blomma - de är ju sprickfärdiga sedan länge!
Hoppas att ni har lika underbart väder som vi.
Kramar
Lisa

Isas Trädgård sa...

Underbart med maj som kom med värme och sköna sippor hos dig. Så fina bilder i förra inlägget på ditt hem - ser så hemtrevligt och ombonat ut.
Här blommade körsbärsträden i rondellen när jag åkte till jobbet i morse och i växthuset är det varmt så dörrarna måste vara öppna - helt underbart.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Vardag och flärd sa...

Vitsippan, den ljuvliga lilla vårblomman som bildar vita mattor när vädret är vackert. Här har de blommat länge pga den kyliga våren och på vissa ställen har de blivit bruna då de fått frost. De är så vackra och doftar så gott.
Varmare väder är på gång men än är det kyligt i vinden.
Önskar dig en solig och varm Kristihimmelfärdshelg, vännen!
Kramar Eva

Meta sa...

Du kan tro att jag njuter och har det så bra som det bara går.Dotter och barnbarn kommer till helgen och sen ska vi på 7 års kalas till det andra barnbarnet.Härlig helg blir det.
Ha en härlig helg du med
Kram Meta

Erikslundsliv sa...

Vitsipporna är så fina och hos mig växer de runt hela gården. Faktiskt är de en av mina favoritblommor, kanske gör att de kommer tidigt och är så enkla och söta. Jag plockar buketter varje dag tar in, härlig tid nu!
Ha en fin helg!
Kram, Ann

Huset bakom lindarna sa...

Vist är de vackra, de breder ut sig som snö. Här har de snart blommat över. Nu gäller det att njuta, när det äntligen efter denna kalla vår har kommit lite värme. Här på ostkusten skiftar björkarna i grönt och en del maskrosor står där med sina fröställningar. Den vackraste tiden på året är NU!
Ha det så gott i solen!
Kram/Finas mammis

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja Hvitveisen er bare helt nydelig ! Jeg synes at det ser ut til at det blir flere og flere av de for hvert år som går . Kjempefint vær her i Værmland i dag , men en iskald vind i hele dag. God helg ! Klem

Anonym sa...

åh! jag älskar vitsippor. ann

Eleonora sa...

Vitsippor är de enklaste, renaste, finaste blommor man kan tänka sig om våren. Så välkomnande.
Kram från
Eleonora