13 maj 2017

Skåpet... så blev det


Skåpet är klart och jag kan äntligen piffa till det med saker jag tycker om.


Jag är nöjd med hur det blev också, precis som jag tänkte mig det när jag såg det på Blocket. Målade med en vattenlöslig Fluggerfärg, bruten i en ton som jag trivs med. Sen hittade jag de rätta knopparna också.


Jag hade sett dem på Indiska för länge sen och tyckte de var fina. Och tänk, de fanns fortfarande kvar! Tyget innanför glaset är en gammal spansk spetsduk. Nu blev den lagad och fick ett nytt liv.


Färg och knoppar har jag köpt, resten är gammalt. Men jag tycker det är roligt att flytta om och få nya stilleben att vila ögonen på. Nu får det vara så här ett tag... men hatten åker nog ut på balkongen sen.


Insidan svalde mycket av alla de saker jag tidigare hade i den öppna bokhyllan. Mycket mer vilsamt, precis som det ska vara i ett sovrum. Jag tycker det blev fint. Lite färg och nya knoppar kan göra mycket. Färgen jag använder mig av kallas kalkvit hos Flugger och koden är S0502-Y.

Idag hann jag sitta på balkongen en stund efter att ha varit på hemlig utflykt... igen! Döttrarna hämtade mig i morse och vad den roliga utflykten utmynnade i kommer jag att berätta sen.

Ha en fortsatt fin lördag och en härlig söndag. Ikväll håller vi tummarna för Robin!

13 kommentarer:

Eva sa...

Skåpet blev verkligen jättefint! Trevlig helg!

annika sa...

Så bra det blev! Perfekt stort och rymmer en del.
Spännande med hemlig utflykt.

Kram
annika

lisashus sa...

Vilken fantastisk förvandling av skåpet! Det ante mej att det skulle bli snyggt, och med spetsgardinen innanför som döljer! Tänk, så värdefullt med bra och snygg förvaring, som dessutom blir så SNYGG!

Det låter spännande med utflykten! Undrar just vad de hittade på! Så kul med en sån överraskning!

Fortsatt skön kväll till dej!
Kram
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Så fint det blev. Man måste ha inre bilder när man köper saker som ska förvandlas. Inte alla som kan se ur fint ett "fult" skåp kan bli. Så vilsamt och romantiskt med spetsen. Ja solen sken en dag i alla fall. Idag är det mulet och så kommer det visst några stänk. Kul med hemlig resa, vi brukar också dra ut på sånt. Ha en skön söndag Eva-Mari. Kraaam Pia

Erikslundsliv sa...

Vilken förvandling! Det blev så fint och passar ju perfekt där i ditt fina sovrum.
Håller med om att bra dold förvaring är bäst.
Hoppas nu att vi får en skön söndag med lite sol mellan molnen så att du kan få sitta på balkongen igen!
Ha det gott!
Kram, Ann

Rosor och ruiner sa...

Blev ju jättefint, precis som jag anade när du är i farten! Vilsamt för ögat, med dold förvaring, och så fint du dekorerat ovanpå skåpet också, somrigt, enkelt och som sagt, vilsamt för ögat! Perfekt i ett sovrum!

Kram Gunilla

Agneta Tellander sa...

Men så fint det blev🌼 ja alltid roligt med litet förnyelse. Du hann kanske sitta ute igår. Här i Sandviken var det underbart planterings och fikaväder igår.Veronica, lavendel och stäppsalvia och vit riddarsporre blev det bl.a.idag regnar det bra för växtligheten😀 kram

Merja sa...

Fint!!

Meta sa...

Super bra. Alltid skönt att ha dörrar och gömma saker bakom. Fiffigt när man kan ta vara på lite som bara ligger där åxå. Tiden rinner iväg och inte vet jag vart värmen tog vägen heller det är kallt så jag fryser och regnar Hua. Nu får det vara nog.Vill ha sol och värme så jag kan flytta upp till kolonin nu när ryggen känns rätt ok.
Ha det gott
Kram Meta

MårsArt sa...

Så fint skåpet blev! Du kan du! Här är det balkongväder nu. Det ska visst bli varmare längre fram i veckan. Jag går mellan målandet av en ny barnstol och balkongen. Hoppas du kan njuta på din balkong också!
Kram
Agneta

Vardag och flärd sa...

Man tror inte att det är samma skåp! Det har blivit så fint och stämmer så bra in hos dig. Att ha öppna hyllor och skåp är inte riktigt vad jag tycker om, dels måste allt dammas ofta och dels blir rummets intryck lite rörigt, nej, vackra skåp att förvara saker i är bäst. När man sedan gör stilleben framträder de så bra.
Gott att du fick lite balkongtid. Jag har varit i Köpenhamn lö-sö och där var vädret alldeles perfekt för att promenera och sitta på kajkanten och fika.
Ha en fin vecka, vännen!
Kramar Eva

September sa...

Det blev verkligen ursnyggt! Och din förmåga att göra vackra stilleben avundas jag dig.

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Skapet ditt ble kjempefint og det passer så bra med gardinen i døren ,flott ! Klem