2 maj 2017

Sköna maj välkommenVilken skön första maj det varit! Balkonghäng största delen av dagen som för första gången var riktigt njutbar. Jag satt där och drömde om sommarens balkong, nu äntligen kan lådan fyllas med pelargoner. Men än kan det bli frostnätter så det blir att fortsätta kolla termometern innan läggdags ett bra tag till.

Dagen idag ser ut att bli lika varm och soligt vacker. Hämtar mig från gårdagens demonstrationer som tog oss falubor hårt genom nazisternas gräsliga demonstrationståg med slutstation Stora torget. Så skrämmande! Många fler motdemonstranter deltog och tog udden av nazisternas agerande. 250 poliser från hela landet såg till att allt gick lugnt till.


Utanför mitt sovrumsfönster såg det ut såhär vid polisens genomgång dagen före. Att ge nazisterna tillstånd att marschera på våra gator... förstår jag inte! Falu kommun tog avstånd från det hela med eftertryck, likaså alla falubor. Men, jag vet, alla har demokratisk rätt att flagga för sina åsikter. Hoppas otäckingarna aldrig återkommer! Inte till någon annan stad heller. Tack till samtliga poliser som gjorde att det hela avlöpte fredligt. Idag ska jag gå över torget och återigen kunna andas lätt. Min stad är vacker igen.

Önskar er en fin början på sköna maj!

6 kommentarer:

lisashus sa...

Ja, äntligen kan du vara på balkongen och äntligen har vi fått riktig vår med sol och värme! Som vi har längtat! Så fint med blommorna på din balkong!

Ja, detta med nazister som demonstrerar är ju fullkomligt obegripligt i min värld! Skrämmande och riktigt otäckt att det tillåts!

Dagen idag är återigen solig och varm!
Här väntar tvättstugan - inte roligare än så, men hinner ändå njuta lite av solen och värmen!
Nu tvättar jag bort den envisa vintern....känns det som!
Vårkramar till dej!
Lisa

Eva-Lotta sa...

Det är oroväckande med alla nazister, rasister och allt vad det finns. Jag kan inte förstå hur de kan få nya anhängare? Är folk helt dumma i huvudet?

Men vädret kan vi inte klaga på nu!

annika sa...

Hua så otrevligt med att staden invaderas med folk som har så smala tankar. Fy vad det är otäckt med alla dessa trångsynta människor. Nazister står för skrämmande åsikter. Det blåser kallt och otrevligt i världen!
Vilken tur att du kan vara trygg på din fina balkong och så härligt det blev med den värmande solen.
Hi hi....såg att vi har samma rubrik på våra inlägg.
Kram annika

Vardag och flärd sa...

Läste om nazisternas demonstrationståg, skrämmande hur det har utvecklat sig i vårt land. Tack och lov för våra fina poliser!
Ja, äntligen hr vi fått vårvärme och vårsol! Skönt att du kan vara på din balkong och njuta. Ikväll gick vi tillsammans med vänner till en ödetomt där det blommar stora hav av gammaldags dubbla påskliljor, vi satt bland påskliljor och vitsippor och njöt i kvällssolen, välbehövligt efter en stressig dg på jobbet.
Hoppas din första vecka i maj fortsätter lika fint som den börjat!
Kramar Eva

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Nydelige blomster og du gjør det alltid så fint på balkongen din . Ja fælt at disse pøblene får lov å demostrere synes jeg ,men hvorfor i Falun går de i tog ? Klem og fin dag til deg .

شركة ضي الرحمن sa...

شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالخبر