12 maj 2017

Lite tröst


Jag längtar efter värmen och tröstar mig med en grekisk sallad. Eller grekisk och grekisk... egentligen en variant på mitt sätt. Det blir oftast lite man tager vad man haver över mina sallader. Men har jag fetaost och oliver så blir det alltid bra. Men det ska vara den grekiska fetan, ingen annan duger åt mig. Och oliver med kärnor. Så några sallatsblad, charlottenlök och söta babyplommontomater, den här årstiden är de spanska godast om nån frågar mig. Färsk timjan och några varv med pepparkvarnen. Och såklart en dressing på olivolja och balsamvinäger. Hade inget vin men det går utmärkt med ett glas vatten till. Gott. Och tröstade gjorde det... nåja, lite i alla fall.

Nu ska det rätta till sig och bli mer majlikt väder i helgen, sämre kan det ju knappast bli. Balkongblommorna får flytta ut på sina platser, förhoppningsvis permanent. Jag kanske kan njuta där själv en stund också?

Hoppas på en riktigt skön majhelg. Det är vi värda nu!

8 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ja, en skön helg låter bra. Dagen har iallafall börjat med sol och blå himmel :) God sallad du gjort!

annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
annika sa...

Ja nu är det nära att vintern släpper taget och låter våren ha huvudrollen.
Hoppas blommorna får stå kvar på balkongen.
Ha en trivsam helg.

Kram
annika

Villa Ryttarängen sa...

Got med sallad och särskilt när det finns fetaost i. Jag sitter just nu och fryser för fulla muggar. Hjälper inte vad jag gör. Ska verkligen bli skönt med lite värme nu. Kraaam Pia

Rosor och ruiner sa...

Ja, sämre saker kan man trösta sig med! Ser väldigt gott ut, sallad är ju så gott, själv har jag snöat in på haloumisallad...mmm!

Trevlig och förhoppningsvis lite varmare helg!
Gunilla

Vardag och flärd sa...

Nog behövs det lite tröst och en god sallad är riktigt bra. Idag har vi faktiskt haft något varmare och sol av och till. Inne gick temperaturen upp till 17 grader, under en lång tid har vi haft 15 grader och det gör mig inte glad när jag ska in i duschen kl 5 på morgonen. På jobbet får ja i alla fall upp värmen i kroppen.
Ha en fin helg och ta vara på värme och sol - om det blir så!
Kramar Eva

MirandaMaräng sa...

Ser jätte gott ut och man behöver verkligen lite tröst nu när vintern inte kan släppa sitt grepp. . .
Har både snöat och haglat här i veckan! Man får be till vädergudarna om lite värme nu!
Ha en (förhoppningsvis) solig helg!
Kram

lisashus sa...

Vilken god tröst du gjort i ordning! Ungefär så ser mina sallader ut också! Jättegott och fräscht och snart blir grönsakerna ännu godare, när de svenska börjar komma i butikerna, om man inte har egna förstås, men det lär väl dröja i denna kylan som vi har haft! Ja, det har verkligen varit bedrövligt med vädret! Svinkallt, jättetorrt och blåsigt på det, gör att man (jag) tappar lusten helt för att vårpyssla. Ute går ju knappt att vara i isvindarna som blåser hela tiden!
Ja, nu hoppas vi på lite värme. Solen lyser här, men vindarna är fortfarande iskalla och i skuggan är det inte skönt, men NÅN gång kanske det lättar, får vi hoppas!

Önskar dej en fin helg!
Kram
LIsa