14 juni 2018

Att vara svag för det operfekt ruffa


Så länge jag minns har jag haft en förkärlek för det operfekta, lite slitna och ruffa. Därför får jag hålla mig från loppisar så gott det går... jag har ju redan hem och skåp fulla!


Men ibland går det bara inte att stå emot. Som vid besöket i Orsa hos Hansjö Lanthandel. Alltså. Denna stora slitna kopparkruka. Se bara på hänklarna! Förutom den vackra patinan, en perfekt ytterkruka. Pris 60 kr.


Och så... den lille självgode mannen i kepa och overall. Oemotståndlig! Passar i mitt altarskåp och varje gång jag går förbi blir jag glad. Pris 20 kr. Det var mina fynd i lördags.


Glad dag alla rara!

10 kommentarer:

eval8 sa...

Fina loppisfynd! Ja, man får passa sig så man får plats själv också ;)

MirandaMaräng sa...

Fina fynd du gjorde i mitt favoritloppis. . . .den "självgode" mannen måste jag ha missat helt. . .!!! :-)
Ha en fin torsdag!
Kram

lisashus sa...

Ja, den krukan är verkligen sååå jättefin och har en sån härlig patina som man bara älskar och som endast tiden kan få till. En liten gubbe också 'passar också perfekt! Ja man får allt hålla i sej ibland på loppisar. Själv har jag nästan slutat gå efter mina flyttar och allt röjande de senaste åren. Det var nästan chockartat så mycket grejer jag hade och fortfarande har. En fortsatt skön dag önskar jag dej! Kram
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Fina fynd minsann. Gillar den lila gubben. Kraaam Pia

Margareta Magnusson sa...

Finfina fynd!Kopparkrukan passar ju så jättebra som ytterkruka.Så trevligt när man kan använda gamla udda,ruffiga saker i inredningen.Det blir ju personligt.Syskonstjärnan passar ju perfekt i krukan.Mina har tagit sig och börjat växa.Gillar dom.Den lille gubben pryder också sin plats.Kul.
Snart helg igen.En trevlig sådan önskar jag dig!
Kram Margareta

Meta sa...

Så söt lite gubbe. Fattar att du inte kunde motstå den. Koppar grytor gillar jag med lätt att hitta fina på loppis nu inte alls dyra. Ingen marknad direkt för det. Jo du här är åxå köpstopp så jag håller mig hemma från såna ställen vet att jag inte kan motstå.
Ha det gott i midsommartid
Kram Meta

Mamma C sa...

Både söta och praktiska fynd du gjort.
Carin

HWIT BLOGG sa...

Fina fynd! Ja jag får också hålla mig borta från loppisar ett tag :) Förråden är fulla...men det är kul att leta och fynda! Dåligt med loppisar här runtomkring tyvärr.
Ha en fin lördag!
Kram Titti

Lena sa...

Underbara fynd du gjorde! Helt i min smak! Måste verkligen ta mig dit i sommar.
Ha det gott!
Kram Lena

Agneta Tellander sa...

Så kul med utflykt och loppisfynd. Roligt då man kan förena dem bägge. Härligt med egen matsäck i sommartid. Kan nog bli en runda dit i sommar ser härligt ut. Dalarna är ju vackert i sommarskrud. Har varit i vackra Hälsingland i helgen hos brorsan. Ett otroligt vackert landskap tycker jag. Åker till huvudstaden tidigt imorgon bitti för några dagars barnbarnsmys. Kram