6 juni 2018

En ny kärlek... och kalas


Tänk att jag aldrig köpt och ätit färska aprikoser tidigare! Kanske det är först nu de finns att köpa i butik? Hursomhelst älskar jag dem! Kan inte se mig mätt på dem heller... så vackra! Passande nog blev färgerna helt rätt på vår nationaldag.

Idag ska jag på kalas till min fina Sofie, äldsta barnbarnet som föddes på nationaldagen för 26 år sedan! Jaa, tiden går...


Jag sparar och återanvänder gärna papper i olika former, här har jag knölat till dem extra och knutit råa snören runt. De fina korten kommer från gulliga Agneta, med bloggen MårsArt.

Med eller utan aprikoser och kalas hoppas jag ni får en fin nationaldag!

9 kommentarer:

Merja sa...

Ja, nog går tiden allt. Min dotter fyller 26 i år!! Hur gick det till?!
Jag har nog inte smakat på färska aprikoser...ska hålla utkik efter dom:)
Ha en trevlig dag!

lisashus sa...

Visst är de både goda och så vackra, aprikoserna och färgerna blev helt rätt för dagen.
Jag sparar också på gamla papper och även fina snören. Det gjorde även min farmor (född 1902). Hon var en mästare på återanvändning, diskade även plastpåsarna!
Så härligt med kalas den här tiden och så fina paket!
Ha en jättefin nationaldag @
Kram
Lisa

Margareta Magnusson sa...

Hej !
Gott med aprikoser!De jag köpte senast var lite torra,men goda ändå.Sen är dom ju så fina i både färg,form och lite ludna.Man får passa på när det är rätt säsong för de olika frukterna.
Fina paket! Jag gillar också de där papperna.Extra fina med skrynklighet.Och snören.....därom kan användas många gånger.
Jättefina kort.Nu läste jag om kvinnan bakom dessa konstverk.Såg att hon hade utställning på Hea- gård utanför Halmstad.Där är så trevligt,så nu blir jag sugen på att åka dit.....Inte så jättelångt.ca 10 mil..Det är ju möjligt iallafall.
Så jättefin liljekonvaljkrans ,du gjort iår igen.För övrigt så gick liljekonvaljtiden alldeles för fort. Både onormalt varmt och torrt.

Ha en riktigt trevlig dag och fortsatt bra vecka!
Kram Margareta

Rosor och ruiner sa...

Så vackra! Har aldrig smakat färska, måste alltså göra det!
Går också alltid på kalas på nationaldagen, en av systersönerna föddes för 19 år sen! Just hemkommen från gofika!

kram Gunilla

House and Garden by Bia sa...

Jaa tiden går undan !! jädran i mig !
Min dotter fyller 23 den 21 juni och jag hoppas verkligen hon kommer hem
från Mexico innan...hon har snart varit där i tre månader !!
Och sen kanske jag gör dig lite besviken...apropå att du ville se lite bilder från torpet i sommar....jag tar nämligen en bloggpaus !! Om du vill läsa lite mer om det , så kika in i min blogg !!
Ha en härlig helg !
Kram bia

MårsArt sa...

Flera saker som jag kände igen här... Hajade till när jag såg korten. Man är ju liksom inte beredd...Så kul att du har användning för dom. Porslinet, mon amie, har jag också och jag gillar det verkligen. Här målas som vanligt. Faktiskt riktigt skönt. Orkar knappt vara ute i det varma vädret. Tar en stund på balkongen då och då medan färgen torkar. En barnstol är nu klar och ska till Stockholm. Måste också köpa aprikoser! Brukade göra en god fläskfile´gryta med aprikoser. Den måste jag göra snarast!
Kram
Agneta

Eva-Lotta sa...

Jag har heller aldrig köpt eller ätit färska aprikoser. Jo en gång, 1994 när de två äldsta barnen varit med mormor på Samos, de hade köpt en påse med hem. Då smakade jag.

MirandaMaräng sa...

Nej det är verkligen inte ofta man äter aprikoser. . . .det är väl de som är lite "ludna" eller. . . !!!
Men fin färg har de i alla fall! :-)
Ha en härlig helg!
Kram

Bettys beundran sa...

Härligt med kalas var på avslutning när 6-åriga barnbarnet gick ut fsk. klass och vi fick sjunga -Den blomstertid nu kommer. Barnbarnet 21 år frågade om jag viste vem som skrivit den och det visste jag, Kolmodin satt vid Hångers källa utanför Visby och skrev den.Om några dagar ska jag fira mitt 26-åriga barnbarn. Lycka.