24 juni 2018

Balkongen den 24 juni... och ny novell


Jag fortsätter min dokumentation av balkongen. Det blir en radda bilder och jag häpnar att det kan växa så mycket på en månad. En del omflyttningar och ändringar har också skett. Min svarta korg hyser nu Barbros röda vinbärstomat... kryddorna som bodde där tidigare vattnade jag ihjäl! Bakom pallen växer rosenbönor och i stora krukan bor en klematis, Summer snow.


En bra kombo framför klematisen, penséer och vit hänglobelia.


Lobelian under bordet trivs ännu bättre i skuggan.


Båda olivträden har fått nya skott.


Linnétagetesen som jag hade planterat i korgen är ersatt av tre röda pelargoner. Den växte sig alldeles för hög och vid för min lilla balkong och behövde vattnas tre gånger om dagen.Jag tröttnade och den är nu en jättebukett inomhus.


Men tomaten, djungelgurkan och chiliplantan trivs och blommar, chilin har fått små frukter, likaså djungelgurkan.


Den lilla plantan Million Bells försvann nästan i ampeln när jag planterade den, nu har den börjat kika över kanten.


 För att få en helhetsbild får jag stå i köket och sträcka ut kameran... inte lätt!


Och rosenbönorna är mycket finare utanför spaljén, här fotade genom köksfönstret. Kan bli nog så svåra att skörda, för att inte säga omöjliga! Måste tänka mer praktiskt nästa år. 


Älskar djungelgurkans sirliga girlanger mot spaljén och putsväggen bakom.


Ser att klematisen Summer snow har fått knoppar som snart slår ut. Det längtar jag efter, älskar den... också! 

Ja, det var junis balkongdokumentation. Så här såg den ut för en månad sen. Glömde säga att den otroligt vackra Murgrönsviolen blev angripen av vita flygare eller nån liknande ohyra så den slängde jag. Ville inte utsätta de andra växterna för risken att drabbas... om de nu inte redan... nej, det tror jag inte! Hm. Det visar sig.

Må gott de sista junidagarna... snart är härliga juli här!

Har också glömt att berätta att jag lagt ut en nyskriven novell "Kan man älska ett äppelträd?" på mitt skriveri. Klicka här så kommer du dit.

10 kommentarer:

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Åh, vilken lummig och grön och skön balkong. Kulturtanten

Eva-Lotta sa...

Vilken oas du har! Underbart. Önskar jag hade den talangen. Novellen har jag läst👍🏼

Lena sa...

Vilken härlig balkong du har! Helt otroligt vilken växtkraft och blomning!
Hoppas du haft en skön helg och värmen har ju återvänt nu i slutet av helgen!
Kram Lena

Villa Ryttarängen sa...

Du har verkligen fått till det på din balkong. Jättefint tycker jag. Roligt med en ny novell. Kraaaam Pia

Merja sa...

Det växer så det kankar;) Fint, grönt och lummigt! Min Summer Snow är pytte liten än så länge. Väldigt seg, men blomknopp såg jag redan. Jag får vattna och göda den så får vi se.
Spännande med ny novell! Det får bli kvällens läsning:)
Ha det gott!

Anita sa...

Vilken underbar oas! Din balkong är verkligen lummig och fin. Och så fina olivträden är. Ser att du har 'Summer snow' Den har jag i en båge i trädgården och den växer något kopiöst. Bra som insynsskydd. Tål också att klippas mycket och ofta. Den bara växer vidare.

Ha en fortsatt skön sommar!
/Anita

lisashus sa...

Din balkong har verkligen antagit sin prunkande sommarkostym! Så otroligt mycket fint du har och på så liten yta! Så härligt med alla slingrande växter som ramar in allt och liksom bäddar in allt i grönska. Där kommer du säkert att tillbringa många sköna sommatimmar.
Så synd att din Murgrönsviol gick åt pipsvängen! Jag funderar starkt på en summer snow! Den är verkligen ljuvlig! Önskar dej sköna balkongdagar! Så roligt att få se din balkong! Kram
Lisa

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Så mysigt på din balkong och så mycket du får plats med både blommigt och ätligt!
Ha det så gott
/Anette

MårsArt sa...

Vilken oas du har på din balkong. Måste vara härligt att sitta där och fika och läsa bland alla växter. Vilken skillnad det blivit med växtligheten på en månad. Själv måste jag hitta ett fällbart parasoll till min balkong. Det blir alldeles för varmt att sitta där när solen ligger på trots att jag kan öppna upp hela inglasningen. Blev sugen på en likadan klematis som du har. Ska leta efter den och lavendel.
(Angående din fråga på mitt blogginlägg:"Tapeten" är ett stort papper från en scrapbookbutik).

Kram
Agneta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så fint du har det der ute ! Har det alltid så koselig på balkongen din du og det er så flott til veggfargen synes jeg . Klem