13 augusti 2018

Nu är alla musmelonerna skördade


Ja, det blev hur många djungelgurkor som helst. Eller musmeloner som jag ju tycker är ett mer passande namn. På bilden är det första skörden, uppskattade hela till 200... från en enda planta! Efter den starka blåsten häromdagen så orkade inte plantan mer, hon var på väg att ge upp och jag fick snabbt plocka av de resterande gurkorna, pilla fram dem genom kattnätet. Och hur svårt det var att ta bort rankorna ska vi inte tala om! Den är otroligt seg trots sin sprödhet.


Så här såg de ut när de mådde som bäst. Saknar dem, det blev väldigt tomt på balkongen.


Av en del gjorde jag en inläggning med chili och pepparrot enligt Marie Mandelmanns recept. Ska stå tre veckor innan man kan smaka. Men de ser inte så goda ut kan jag tycka. Råa var de inte goda alls. Resten då, vad gjorde jag med dem?


Trädde upp några på tråd och hängde dem i köksfönstret! Har ingen aning om hur de kommer att se ut när de torkar. Men jag kunde bara inte slänga alla.


Kul blickfång. De är ju så söta att se på! Tycker om att hänga saker i köksfönstret, just nu har jag några korgar på en stång som de fick dela plats med.


Jag njuter av den behagliga augustitemperaturen och tackar för regnet som äntligen kommit. Nu måste väl hela Sverige ha fått åtminstone några skurar?

Må gott och ha en fin vecka.

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Jag odlade sådana förra året tror jag och tyckte det var lite slöseri med plats och vattning. Fast som inlagda är dom kanske jättegoda. Fint att hänga så där. Kraaam Pia

Eva-Lotta sa...

Ser fram emot att höra om de är goda!Här har det kommit 24 mm regn under augusti.

lisashus sa...

Så du har alltså de där djungelgurkorna som jag hör talas om både här och där! Är de goda inlagda? De ser rätt roliga ut, och så fint du hittar på med att trä upp dem på tråd! Så dekorativt! Men, det är du verkligen specialist på att få till det med enkla medel!
Ja, trist när det blir tomma hål på balkongen kan jag tro! Din balkong är ju så otroligt prunkande, men det är inte mycket som är prunkande numera efter all extrem torka och värme som varit!
Ja, så skönt med lite normalare temperaturer! Idag har det varit en sån där dag som var HELT otroligt skön - 22-23 grader, sol och stilla! Helt underbar dag, som socker!Sådär som man önskar att sommaren kan vara! Detta är nog den finaste tiden av sommaren om jag får tycka!
Ha det gott bland alla djungelgurkorna! :)
Kramar
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Men hur söta!! Musmeloner det ser de verkligen ut som ;) Hoppas de blir goda när de är klara. Du är så pysslig!

Visst är det skönt att det nu är svalare, äntligen orkar man göra nåt! Nu skall jag måla en byrå som jag köpte på loppis i går.
Ha det gott!
Kram Gunilla

Paula sa...

Liknar radband tycker jag, himla söta frukter, till utseende vill säga, tycker nog att det är lite bortkastat att lägga in färska grejer, ättikslag tar ju bort all smak. Men vad ska man göra...

World of Animals, Inc sa...

What type of vegetable is this? It is amazing how many different ways you used this food. Very creative! Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts
World of Animals

Lena sa...

Visst är de söta, Musmelonerna, men goda är de inte... Ska bli spännade att höra vad du tycker om de inlagda!
Trevlig söndagskväll!