19 november 2018

Sköna semesterdagar


Den första hyacinten fick jag av dotter Åsa igår. Jag har bott hos henne när hon tillsammans med sina systrar och den övriga klanen förlustade sig i huvudstaden i helgen och då bland annat besökte Ulriksdals trädgårdar.


Här bodde jag och såg efter Sibbe Hund och Wilma och Wille Katt. Verandan är nu så gott som klar. Bara stensättning runt trappen återstår. Det blev stor skillnad mot den gamla öppna verandan och hallen innanför blev dubbelt så stor.


Fönstren i stugan närmast i bild är mormorsrummets, alltså mitt rum. Nåja, jag kanske får dela det med en och annan gäst, men mormorsrummet kallas det. Tillbyggnaden av de två små stugorna gjordes för sju-åtta år sedan. Visst ser det ut som de alltid funnits där? Ett paradis på landet är det med häst- och fårhagar åt alla håll. Här kan du se annat inslag därifrån.

Idag snöade det ett par fjun och genast fick jag adventskänsla. Kanske mest för hyacinten på köksbordet?

Ha en fin novembervecka.

5 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vilket mysigt ställe, förstår du gärna ”passar” det!

lisashus sa...

Så underbart med en glasveranda och så praktiskt mitt i allt. Vilket vackert hus de har och med ett "mormorsrum" dessutom! Härligt att du har tillgång till detta! Vilket vackert ställe!
Jag kan tro att du mer än gärna vaktar ibland - både hund och hus.

Råkallt här idag, mulet och lite snöblandat - vintern är på gång.
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Så charmigt hus din dotter har!....och jag håller med om att huset med mormorsrummet ser ut att ha stått där minst lika länge som det större huset!
Hos oss singlade det också ner några snöflingor under dagen idag och tydligen ska det vända från plus till minusgrader. Visst, vi är i slutet på november, men jag längtar ändå inte efter snö och kyla.....inte.riktigt än.... det kan vänta till julveckan :-)
Ha det så bra!
Kram Birgitta

Villa Ryttarängen sa...

Jag bara tokälskar dubbeldörrar och så fint att dom är gröna. Vad fint det blev. Kraaam Pia

Isas Trädgård sa...

Vilket fantastiskt vackert hus hon har - och så härligt med ett alldeles eget mormorsrum. Så fint.
Tack snälla för alla fina kommentarer hos mig - blir så glad och varm i hjärtat när jag läser dom !
Skall bli så roligt att få läsa din nya bok - du är fantastisk duktig på att skriva !
Ha det så gott !
KRAM/Isa