9 augusti 2019

En dag i Dala-Floda


Vi for till Dala-Floda en dag. Om ni har vägarna förbi, åk inte bara igenom utan åk in i byn och njut av det genuina. Vi drack kaffe vid hembygdsgården, på Hjort-Olars sommarkafé. Så mycket gott hembakt det fanns... och vilken atmosfär!


Titta vilken fin  kopp jag valde! Tyvärr ingen märkning under, mönstret andas 30-tal. Apropå mönster...


... Dala-Floda är ju bland annat känt för den vackra färggranna bygdedräkten, se bara den här rikt broderade dräktväskan. Påsöm heter sömnadssättet.


Vi passade på att gå till hembygdsgården som ligger intill Hjort-Olars café.


Vacker och orörd.


Känner ni lugnet?


Sen åkte vi förbi ett äkta dalaloppis, Redhes på Holåkersvägen. Ojojoj! Missa inte det, här finns allt. Förresten, fortsätt hela den långa byvägen och häpna över de välvårdade gamla husen med fina trädgårdar som kantar vägen, åk sakta och njut! Nu har jag inga bilder från något av dem för jag hade fullt sjå att titta och oja mig över allt vackert. Sväng in vid kyrkan så är ni på Holåkersvägen.

Så åkte vi och köpte ekologiskt odlade grönsaker och rotfrukter på Wålstedts Gårdsbutik. Tyvärr har den kända textilverkstaden upphört.


Och när jag kom hem så diskade jag de sex tunna gamla glas jag loppade och invigde ett av dem på balkongen. Ett glas mycket drickvänligt.

Här kan ni läsa mer om Dala-Floda. Inte klokt... redan helg igen, må så gott!

7 kommentarer:

Vit Hortensia sa...

Vilka fina glas som ser ut att passa till allehanda drycker!
Dala-Floda är nog ett sånt där typiskt ställe som man bara åker förbi utan att ha en aning om vad man missar. Så himla bra att du tipsar om det för jag ska absolut lägga det på minnet. Ser ut att vara precis en sån bygd som jag älskar att strosa omkring i!
Ha en fin helg!
Kram Birgitta

lisashus sa...

Åh, vilken härlig utflykt och så äkta "Dalaromantiskt" med allt vad det innebär. Broderierna kom med också. Jag broderade en sån typisk Dala-Flodahätta på 70-talet och jag minns flera i min f.d. Dalakör som hade så rikt broderade dräkter.
Verkligen mycket att titta på, både loppis och vackra gamla hus med trädgårdar kan jag tro.

Just idag har det faktiskt regnat lite. Vet inte hur mycket med blött blev det i alla falla och det är mulet och jag gläder mej. Det var säkert din önskan i kommentaren hos mej som gjorde susen! TACK för det!
Kramar
Lisa

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Åh vilket spännande loppis... dit måste jag åka...

Villa Ryttarängen sa...

Vilka fina miljöer och jag blir varm i hjärtat av att se fina koppar och glas. Ja som används och inte ersätts med nytt från IKEA. Kraaam Pia

MirandaMaräng sa...

Ja där har man inte stannat till. . . utan åkt förbi utan att veta vad man missat! Härligt fik och loppis!Tack för tipset! :-)
Ha en fin vecka!
Kramar

Ninas hus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ninas hus sa...

Vilken härlig utflykt! Den loppisen hade jag gärna velat besöka då det verkade finnas många fina saker där.
Kram Nina