18 september 2019

En ny morfartavla på väggen


Eller ny och ny, tavlan som stått på vinden är ny på den här väggen. Andra väggar har den suttit på sedan 1906 då den målades av min då 20-åriga morfar. De andra tavlorna som syns här har han också målat.


Den vidlyftiga guldramen den hade runt sig fick stanna kvar på vinden. Finare utan tycker jag. Motivet är Torsångs kyrka med klockstapeln och bron över Lillälven. Gillar färgerna men mest tycker jag om den för att det är morfar som målat den.


En bukett torkade strån fick mjuka upp mellan tavlorna. Vet inte vad det är för gräs men älskar det skira spretiga.


I ramen sitter morfar med sin familj. Tyckte han kunde få se att jag nu har satt upp ännu en av hans målningar på min vägg. Här har jag berättat mer om honom och hans andra målningar.

Förutom att jag ändrat den här tavelväggen så vill jag inget annat än att skriva. Huvudet är proppfullt av Harriet och Olle! Önskar ni har det lika roligt som jag!

9 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så fina tavlor!

Villa Ryttarängen sa...

Vilka fina tavlor/målningar. Ja kanske jag inte har lika roligt som du. Men jag har det bra i alla fall. Fint hos dig. Kraaam Pia

Vit Hortensia sa...

Nu harjag beundrat tavlor med spegelblankt vatten och charmiga små barn och läst om din morfar som lämnat så mycket fint att minnas efter sig! Kan tänka mig att skrivandet är svårt att hålla ifrån sig......och varför skulle du det nu när huvudet är fullt av allt som pockar på att formas i ord :-)
Fortsätt ha roligt! KRAM
Birgitta

Vform sa...

Säkert var din morfars huvud lika fullt med ideér, som ditt huvud av ord och meningar! Något du också gör för efterkommande att minnas dig för! Du är duktig du ♥
Så vackert att ha en vägg sparat med 'forntida' målningar!
Måste kännas bra ...
Önskar dig en skön höst!

Mamma C sa...

Vackra målningar din morfar har gjort.
Kram Carin

Rosor och ruiner sa...

Jättefin tavla, och jag förstår att den är speciell för dig, ja och de andra med, jättefin tavelvägg med morfars alster! Du har väl ärvt din kreativitet och konstnärlighet av honom kanske?

Kram och tack för grattis hos Harry ;)

lisashus sa...

Han var verkligen begåvad och talangfull, din morfar. Så fina minnen att ha!
Så vackert gräset är, trodde först att det var torkat lin.
Väldigt spännande med Harriet och Olle! Undrar just vad de har för sej!
Så härligt att vara uppslukad av något!
Kramar och fortsatt lycka till med skrivandet!
Lisa

Annica sa...

Så vackert han målade din morfar! Så roligt att tavlorna finns kvar, mycket kan ju hända med dödsbon, delningar, flyttar mm.
Underbart att ha den där uppslukande känslan! Kan tro att det är morfars skapande gener du bär på. :)

Kram
Annica

Agneta Tellander sa...

Roligt och härligt med saker som har patina, nostalgi och tillför mer än själva tinget.
Du har så mysigt i ditt fina hem🌿. Själv njuter jag av inskickade rönnbärskvistar och de sista sommarblommorna.
Idag kommer dotter och dotterdotter Bella för årets svampplockarhelg. Ett litet blomster och naturälskande barnbarn. Det blir fika och korvgrillning vid stugan i höstsolen. Kram och trevlig helg🌲🍄🍁