6 mars 2020

Jag skissar och drömmer om årets balkong


Men tror ni inte att jag fick lust! Den tråkiga onsdagen blev till slut rolig när jag tog fram min anteckningsbok där jag skriver ner tankar och idéer om balkonglivet.

Jag har fört trädgårdsbok sedan 2005 när jag flyttade till ett torp med åkermark runt om och noll trädgård. Så roligt att bläddra tillbaka i och se hur trädgården växte fram genom åren. Nu är jag i slutet på bok nummer två och nästa år måste jag nog köpa en ny. Rekommenderar alla att skriva ner tankar, drömmar och inköp och sen göra en utvärdering när säsongen är slut. Och vad man ska komma ihåg till nästa år.


Det som står med stora bokstäver i min bok är pensépelargon...


... och vit verbena. Förra årets mest uthålligaste växter som båda blommade långt in i oktober. Så tacksamma och givna och såklart inritade i årets skiss. Så blir det som förra året mest olikfärgade pelargoner, de gamla övervintrade har sina givna platser. Tänker också på vita svartögat som jag hade 2015...


... eller rosaröda lejongapsrankan som 2017 slängde sig ända ner till grannen under, båda klättrare som trivdes utmärkt på balkongen.


Det är roligt att planera inför sommaren. Och så blir jag inte så vimsig när jag står bland alla lockande växter där i handelsträdgården, åtminstone mindre vimsig. Sen vet jag ju att det slinker med några plantor som inte är planerade... jag är ju bara människa!


Nu nosar jag på pelargonerna som tacksamt växer så det knakar och längtar efter våren lika mycket som jag.

Ha en fin helg.

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Vad kul med en sådan bok. Önskar att jag var mer av en planerare men kanske tiden inte räcker till. Jag planerar i huvudet och så får det bli som det blir. Jag kan ju flytta runt på växterna i vår stora trädgård. Förstår att man måste tänka lite extra när man har balkong. Vad fina dina pelargoner är, konstaterade nyss att flera av mina dött efter beskärningen. Trist. Önskar dig en skön och mysig fredag. Kraaam Pia

Eva-Lotta sa...

Bra idé! Jag önskar att jag var mer trädgårdsintresserad. Måste försöka engagera mig. Maken tycker det är kul, så vi borde jobba bra tillsammans.
Blir verkligen glad av dina bilder!
Hoppas posten har bok med sig idag, det börjar bli tunnsått med läsbara ting här...
Trevlig helg!

lisashus sa...

Så klokt och roligt att sysselsätta sej med de tankarna och dessutom få dem på pränt! Riktigt lika noggrann är jag nog inte, men har väl önskningarna i huvudet inför torpsommaren.
Så är ju din balkong något utöver det vanliga, det har jag ju sett på dina bilder! Den är enastående med allt slingrigt och blommande! Tackar för tipsen du ger här.
Idag skiner solen från klarblå himmel här!
Önskar dej en fin fredag och helg!
Kramar
Lisa

Mamma C sa...

Vilket smart sätt och verkligen kul att titta tillbaka i också och se hur tankegången varit tidigare år.
Kram Carin

HWIT BLOGG sa...

Bra att sätta idéerna på pränt! Tack för din fina kommentar också...Persnäs är fint. Ha nu en fin lördag :)
Kram Titti

Unknown sa...

Vad smart, jag är nybörjare på odling, så det är ett jättebra tips, jag kommer att ta efter den idén!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja det er alltid så spennende å se hvordan du pynter opp med blomster og ting på balkongen din hvert år. Svartøga hadde jeg også i fjor sommer,men den ble ikke stor og flott som jeg ser at andre har hatt foto av ,desverre. Tror jeg skal prøve den i år igjen. Fin tirsdag til deg ! <3