4 april 2020

Lätt att älska...


Nog är de lätt att älska, de övervintrade pelargonerna som villigt växer till sig i köksfönstret. Nu har några satt knopp och en röd blomma har slagit ut.


I dessa tider blir man extra lycklig! Förr om åren brukade jag knipsa bort de första knopparna för att ge plantan mer växtkraft. Inte i år!


De trängs i fönstret och jag drömmer mig framåt mot att få plantera ut dem på balkongen. Det gäller att hålla näsan ovanför vattenytan, att drömma och längta. Snart så...

Glad och fortsatt trivsam helg önskar jag er var ni än befinner er.

6 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Vilka frodiga pelargoner du har. Mina vill inte alls sätta fart, står bara och tjurar i fönstret. Jag skyller på jorden för jag har gjort enligt konstens alla regler. Trevlig helg! Kraaam Pia

MirandaMaräng sa...

Så härligt att de redan har börjat blomma hos dig! Mina övervintrade inte. . . trodde att det skulle bli en vargavinter på balkongen så de slängdes redan i höstas! Ack så fel man hade. . . de hade säkert varit stora buskar nu!!! :-)
Trivsam Helg till dig oxå!
Kramar

Eva-Lotta sa...

Så fina de är. Jag har inte gillat dem förr, men numera tycker jag de är jättefina!

Vit Hortensia sa...

Så fina pelargoner! Jag var orolig över att våra pelargoner skulle få stå för länge i sin vintervila i gäststugan som håller +5 grader, men när vi kom hem från Nya Zeeland klippte jag ner dem, ställde dem ljust inne och det dröjde bara några dagar så var de fulla av nya små bladämnen. Har också en röd knopp som jag funderade på om jag skulle nypa bort, men plantan behövde inte klippas så hårt och är frodigt grön så jag låter knoppen vara. Det är ju belöningen med pelargonerna.....de vackra blommorna!
Ha en fin helg Eva-Mari!
Kram
Birgitta

Mamma C sa...

Klart man inte vill knipsa bort blommorna som kommit. Och drömma behöver vi extra mycket just nu.
Du kommer ha en prunkande balkong även i år tror jag.
Ha en fin lördag.
Kram Carin

lisashus sa...

Så fint i ditt pelargonfönster! Visst är det fantastiskt när de vill blomma, och så tidigt! Mina har inte alls kommit så långt, jag klipper nog ner dem lite mera och kanske för mycket. Det känns ju så somrigt när de blommar och att sen veta att de kommer att blomma hela sommaren. Jag förstår att du längtar efter att få pynta din balkong. Det ska i alla fall bli lite varmare och kanske får vi en skön och somrig påsk.
Ha en fortsatt skön söndag bland pelargonerna!
Kramar
Lisa