16 maj 2020

Balkongpyssel


Jag fick en leverans nyskördade pilkvistar häromdagen. Behövde bara andas om behovet så låg en bunt utanför dörren. Vadå till... undrar ni? Jo, jag behövde...


... komplettera den stora balkongkrukan som blev iklädd just pilkvistar för fyra år sen. Genom åren har kläderna liksom glesnat och krympt och behövde påfyllning. Krukan har haft en klematis som inneboende under några år men den har fått ett nytt och bättre liv hos dotter Åsa. I år ska krukan härbärgera annan växtlighet är det tänkt. Nu är den redo! Här kan du läsa Sagan om krukan som fick en ny identitet.

Men när ska vi kunna börja balkonglivet på riktigt? Både jag och alla övervintrade pelargoner längtar ut!

Ha en trevlig helg medan vi längar!

9 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Naturligt och fint. Fiffig idé också. Kraaam Pia

Eva-Lotta sa...

Jättefint! Bra med hemleverans på direkten. Trevlig lördag!

Mamma C sa...

Mycket snyggt att klä in en kruka sådär.
Hoppas att värmen kommer tillbaka till er snart.
Ha en bra lördag.
Kram Carin

Bettys beundran sa...

Härligt att ha så många kreativa idéer som du har. Vackert att krukan blir i olika färger. Snart kan du börja ett mer balkongliv och då kanske du visar vad det blir som växer i krukan.

lisashus sa...

Du är verkligen fiffig som de sa förr! Så jättefin den blir och jag kommer ju ihåg när du klädde den 2016. Undrar just vad du ska ha i krukan denna gång, för den växten får verkligen en tjusig kruka att bo i. Åh, så snyggt!
Ja, nu längtar växter ut och man tycker det är på tiden att det blir lite majvärme nu.
Ha en fin fortsatt lördag!
Kram
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Så snyggt och naturligt! Tackar för tipset :)
Önskar dig en härlig helg...
Kram Titti

Annica sa...

Himla fint att klä in krukan på det där sättet. Synd att en inte har någon god vän med pilbestånd... ;)
Ja, nu längtar man efter att kunna plantera ut växterna, Hoppas det fungerar till nästa helg. Vi hade ju fullt ned snö i onsdags som låg kvar en hel dag. Fy vilket majväder...

Kram och trevlig helg!
Annica

Vit Hortensia sa...

Så behändigt med hemleverans :-).....och så jättefint att ge en något oansenlig kruka nya kläder på det sättet. Ja, snart MÅSTE värmen komma! Band alldeles nyss om cocktailtomaten som snart är en meter hög. Den behöver sin plats i växthuset!!
Ha en fin helg!
Kram Birgitta

Evas Pyssel sa...

Jag håller med dig. Pelargonerna vill ut.Hos oss är det tomaterna som också pockar på. Jag själv kan inte klaga, vi har trädgård, sommarstuga och skogen alldeles intill. Men det har ju varit så nedrans kallt.De vilda blommorna blommar som vanligt. Och det är underbart att kunna plocka in en bukett gullvivor och känna att det ändå är i slutet av maj.
Vi får hålla tummarna för skön värme snart och för att det eländiga viruset slutar att sätta käppar i hjulet för vårt vardagsliv.
Ha det riktigt gott. Kram Eva