15 oktober 2020

Gyllene dagar


Nu har Ryggåsstugans café i Stadsparken stängt serveringen och änderna får ha dammen för sig själva. I den här idyllen har vi träffats flera gånger i sommar, jag och vännerna. Ett vattenhål alltså, inte bara för änderna. Jag går förbi här ofta, nästan varje dag. En rofylld plats på alla sätt.


Utsikt från mitt sovrum och hörnet mot Kristinegymnasiet. Jag blev bara tvungen att ta en bild genom fönstret. Kontrasten med det gula och orange mot den mörka himlen. En så vacker höst vi har, färgerna är magiska! Den här bilden tog jag i förrgår, nu har hälften av löven blåst bort. Det går med vindens fart!

Titta vad jag fick av en vän! En stor påse trattisar. Snart är de torra efter flera dar på tidningspapper. Nu har jag hela årets förbrukning klar! 

Visst blir man glad av hösten? Det finns de som inte håller med. Jag vet att vi är många som njuter den här tiden. Men det kommer en sak jag inte gillar, nämligen tidsomställningen till vintertid. Fy så tradigt! Hoppas det blir sista gången vi får ställa tillbaka trädgårdsmöblerna. Det tar flera veckor för min kropp att komma i fas med tiden igen. Närapå tills det är dags att ställa fram dem igen, hihi.

Men jag njuter av de gyllene dagarna. Ända fram till den 25 oktober... åtminstone.

Ha det gott.

Påminner om kampanjen med mina böcker som pågår hela oktober.  Här kan du läsa mer om den. Roligt att så många passar på! Utmärkt present eller julklapp till den som gillar lättsam feel-goodläsning... med viss svärta.

8 kommentarer:

Mamma C sa...

Supervackert med all dess färg som är i naturen nu i Sverige.
Så snällt av din vän med all svamp som du fått.
Jag gillar inte heller sommar och vintertiden. Får verkligen hoppas att detta slopas och tas bort.
Kram Carin

Eva-Lotta sa...

Så vackert! Förstår du njuter där!
Jag är ingen höstmänniska men är det fint väder är gisten okej. Vi har inte fått höstfärger riktigt än, det är mest grönt med lite gult än så länge.
Hoppas klockan får vara som den är när vi ställt om den. Hatar detta ändrade.

Vit Hortensia sa...

Det har varit en underbar höst hittills......tycker till och med jag som annars är en extrem vårpersonlighet :-)
Ska strax ut i trädgården och rensa det sista i raden av hallonbuskar. Brukar vanligtvis inte hinna med det där nerklippande av det som burit frukt i år, och ta bort gräs och ogräs som nästlat sig in, men i år blir det fixat. Så skönt för då kan jag lägga energi på annat till våren!
Ha det så fint på dina sprakande höstpromenader!
Kram Birgitta

Bettys beundran sa...

Oj, nu påminde du mig om att ställa om klockan. Trodde vi lagt av med det, det har varit så mycket annat att tänka på vad vi ska och inte ska göra. jag berörs inte av att ställa om bara onödigt. Så fint ditt "kaffevattenhål" har varit denna sommar hoppas det finns något liknande för vintern.

lisashus sa...

Vilka vackra höstbilder du visar och det stället att träffas på måste ha varit underbart! Såååå vackert där! Lite vemod när allt stängs igen ändå. Jag håller med dej om vintertiden - ett elände varje halvår när man måste ställa om. Likadant på våren tycker jag. Usch, om vi slapp detta!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Jag njuter numer av hösten, men när jag var yngre gjorde jag inte det. Men nu, så vackrt ju med all färg runtomkring oss! Och luften är så skön!

Må gott!
Kram Gunilla

. sa...

Tusen tack för böckerna som kom med posten idag, och tack för de personliga raderna i varje bok.
Hösten är en underbar årstid, naturens farväl med sprakande färgfyrverkeri. Bara vi slapp tidsomställningen, håller med dig till fullo.
Kram Elisabeth M

HWIT BLOGG sa...

Jamen visst är hösten vacker! Färgerna, dofterna, myllan...men november är kanske inte årets snyggaste månad om man säger så. Nåja, bäst att njuta av stunden och dagen!
Kram från Titti och ett soligt Öland