21 oktober 2020

Sticka enklaste mössan

Har stickat en svart ullmössa inför vintern... som ju började med snö här hos oss igår. Enklaste mössan att sticka även om man är ovan. Jag använde två nystan Järbo alpe ullgarn och la upp 45 maskor på stickor nr fem.


Den består av ett rakt stycke rätstickning, alltså räta maskor på alla varv. Sticka så långt att stycket går runt huvudet, maska av och sy ihop till en tub. Dra igenom en tråd i överkant, rynka ihop, knyt ordentligt och fäst trådarna på insidan. Klart! Vik upp kanten till lämplig storlek.


Jag kunde inte låta bli att sy fast ett leksandsband förstås. En av mina svagheter här i livet. Men mössan duger också utmärkt helt utan dekoration. Stickar du den i ull som jag gjorde så behöver du garanterat inte frysa om öronen i vinter.

Ha det gott och lycka till!

Kampanjen med mina böcker pågår hela oktober ut. Du kan läsa mer här. Utmärkt julklapp till den som gillar lättsam feelgoodläsning. Jag är så glad att så många passat på!

9 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så fin mössa! Verkligen synd jag inte kan sticka 🙁
Ha en fin onsdag!

Villa Ryttarängen sa...

Det var en fin mössa. Tror tom att jag skulle kunna sticka en sådan. Kram Pia

Mamma C sa...

Så snygg den blev och hade jag bott i Sverige hade jag tagit fram stickorna direkt och gjort en jag med. Gillar när det är enkelt och går snabbt.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Åh, en sån skulle jag behöva knåpa ihop! Har så litet huvud och ser egentligen inte klok ut i mössa, men frysa om öronen vill jag inte heller. Sen är det det där med ullgarn, måste ha ett som absolut inte sticks, vilket brukar vara svårt. Kanske får fodra den.....och virka en blomma att fästa där på kanten? Nu blev jag inspirerad. TACK för tipset Eva- Mari!
KRAM
Birgitta

lisashus sa...

Vilken jättebra och enkel sak att göra! Den ser verkligen både snygg och varm ut!
En extra touch med leksandbandet, som är såå fint!
Tusen tack för tipset!
Ja, ni har ju fått snö redan. Det känns liiiite tidigt tycker jag. Men, man vet ju aldrig när vintern varken börjar eller slutar. Frostigt har vi haft och regn, men ingen snö ...ännu!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Så fin mössa, och bandet var ju verkligen pricken över i:et!
Nu har jag bakat dina "Små lätta moln"! hm, får nog kalla mina "regntunga moln" istället ;) De gick inte att skära i två delar som du gjort, nej mina blev platta som tekakor minsann... Men rätt så goda ändå! ;) Och så känner man ju sig väldans nyttig också!

Kram Gunilla

Bettys beundran sa...

Har blivit sugen på att sticka, men inte helt lätt att handla då närmaste "fina" garnaffär ligger i S-holm. men i dag rapporterades det att vi 70+ ska hålla oss till samma restriktioner som alla andra. Jag åker pendeltåg men undviker bussar och T-banor och jag är fullt frisk. Så fint ditt vita skåp är. En ljusslinga förgyller alltid. Nu är det så mörka kvällar - tidigt så jag ser fram mot ljusslingor även ute.

MirandaMaräng sa...

Fin mössa och verkar enkel att göra! Mest blir det barnkläder jag stickar just nu men kanske bryta av med en mössa!
Trevlig Helg!
Kram

Pia Holmlund sa...

Hej Eva-Mari!

Nu har jag läst alla dina böcker, lika bra allihopa. Det tog en vecka innan jag kunde hämta ut böckerna, då mitt postkontor hade vattenskada. Så paketet skickades till ett företagscenter som ligger lite off för mig. Så typiskt när man väntar på något extra kul. Tack för du skriver så bra!

Kram från bokmalen Pia