4 december 2020

Att älska en ruta...


 ... så mycket så den återkommer i olika skepnader hos mig, det gör jag. Nu senast som duk till mormors pelarbord i köket. 


 Men det började med när jag behövde byta tyg på köksstolarnas dynor...


... och föll för detta rutiga i mörkgrått/natur. Jag målade också stolarna efter tyget! Här och här, två inlägg från den resan. Men inte nog med det.

Jag sydde en klänning av samma tyg också! När jag tänker efter har jag en kasse i samma tyg... också. En ruta som passar till det mesta. Men nu räcker det.


Vill gärna visa den gamla bonaden som jag loppade för säkert tjugo år sen. En riktig skatt. Har inte haft den uppe särskilt många jular men den förtjänar ju att få sitta uppe ett tag med det tydliga julbudskap den har. Den är broderad med en teknik jag inte känner till. Eller är den flamskvävd? Nån som vet?

Snart är det andra advent och än är det inte så vitt på marken som fler än jag vill ha till jul. Hoppas på en jul med lagom av allt. Men nog kommer den att bli annorlunda i år för oss alla.

Ha en fin andra advent mina vänner! 

Tack till Inger som hörde av sig och berättade att bonaden är sydd med twistsöm! Nu vet vi.

8 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag minns stolsdynor och klänning!
Ha en fin helg!

Mamma C sa...

Inrutat 😉😃 och snyggt.
Kram Carin

Isas Trädgård sa...

Vilken allkonstnär du är Eva-Mari - så snygg klänning!
Du klär om möbler, skriver böcker och tapetserar och skapar så mycket vackert - slutar aldrig att förundras över magin i ditt breda skapande. En sann inspiratör är du !
Ha det så gott !
Kram/Isa

lisashus sa...

Väldigt fin ruta detta, så undra på om du använt den till flera saker! Väldigt snygg klänning också! Jisses, vad du kan! Jag håller med Isa här ovan - du är en verkligen inspiratör!
Bonaden är verkligen vacker och så passande nu till julen!

Ingen snö här heller, bara regn idag och väldigt mörkt och grått är det!
Ha en fin andra advent!
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Förvandlingen av stolarna minns jag.....och den fina rutiga klänningen! Så snyggt med hellång duk och den vackra bonaden....och där hänger de små snörkransarna :-)
Här ösregnar det nu efter en grå dag då det aldrig blev riktigt ljust.....men snart vänder det mot ljusare tider igen och det känns så härligt!
Önskar dig en fridfull adventshelg.
Kramar
Birgitta

Evas Pyssel sa...

Här kom snön igår kväll. Alldeles vitt ute. Och idag är allt borta igen. Vad flitig du är. Man blir lite inspirerad. Tack för det !! Känner igen tyget. Har både gardiner och kuddar av det i stugan.
Vacker bonad. Min mamma sydde flera sådana .Visst är det flamsk . Jag har också sytt den tekniken, men det är längesedan.
Ha det fint //Eva

Test sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
HWIT BLOGG sa...

GLAD 2:a advent till dig med och rutor gillas :)
Söt bonad också, gillar färgerna den har...
KRAM från Titti